Sari la conținut
News Alert

K. Iohannis amână anunţul privind numele premierului. Preşedintele s-a întâlnit cu Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu, premierul propus de PSD şi ALDE, a mers, astăzi, la Cotroceni, unde s-a întâlnit cu președintele Klaus Iohannis. Cei doi au discutat timp de aproximativ 30 de minute. 

161228_PSD_GRINDEANU_06_INQUAM_Octav_Ganea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

ACTUALIZARE 15.40. Klaus Iohannis nu va anunţa azi numele premierului, anunţă Digi24 care citează Administraţia Prezidenţială.

Potrivit sursei citate, o decizie ar putea fi anunţată mâine sau săptămâna viitoare.

Surse oficiale au relatat pentru News.ro că preşedintele Iohannis a avut ”o discuţie bună” cu Sorin Grindeanu, nominalizat de PSD pentru funcţia de premier, pe care îl consideră ”o variantă mai bună” decât Sevil Shhaideh.

Şeful statului apreciază şi faptul că noua propunere de premier a trecut prin filtrul partidului şi a fost asumată transparent de PSD, au precizat aceleaşi surse.

ACTUALIZARE 12.34. Discuția dintre Klaus Iohannis și Sorin Grindeanu s-a încheiat. Fostul ministrul al Comunicațiilor a plecat de la Cotroceni. 

ACTUALIZARE 11.50. Sorin Grindeanu a ajuns la Palatul Cotroceni.

____________________________________________

PSD şi ALDE au făcut o nouă mutare ieri - a doua nominalizare pentru funcţia de premier. Cel ales este Sorin Grindeanu, fost ministru al Comunicaţiilor în Cabinetul Victor Ponta.

Astăzi se aşteaptă răspunsul preşedintelui. Klaus Iohannis trebuie să anunţe dacă acceptă propunerea şi-i dă social democratului misiunea de a forma noul Guvern. Șeful statului a ajuns la Palatul Cotroceni în această dimineață, cu puțin timp înainte de ora 11.00.

Sorin Grindeanu, propus pentru funcţia de premier, spune că l-a rugat pe Liviu Dragnea să-i stea alături pentru punerea în aplicare a programului de guvernare, despre care spune că este foarte clar şi, în acelaşi timp, complex.

Sorin Grindeanu s-a născut în data de 5 decembrie 1973, în Caransebeş, este căsătorit şi are doi copii. În anul 1992 a absolvit Liceul Traian Doda din Caransebeş, iar în anul 1997 a absolvit Facultatea de Matematică din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara.

Şi-a început activitatea profesională în anul 1998 când pentru doi ani a ocupat postul de preparator la Facultatea de Sociologie şi Psihologie din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara. În perioada 2000 – 2001 a fost asistent la aceeaşi facultate.

În luna noiembrie 2001, până în 2014 a fost director la Direcţia pentru Tineret şi Sport a judeţului Timiş. Din anul 2005, timp de trei ani a muncit în domeniul privat, iar în anul 2008, până în 2012 a devenit viceprimar al municipiului Timişoara. În anul 2012, la alegerile parlamentare a fost ales deputat, însă a demisionat din Parlament în 29 iunie 2016 când a câştigat alegerile locale şi a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, funcţie pe care o ocupă în prezent.

În perioada decembrie 2014- noiembrie 2015, Sorin Grindeanu a ocupat funcţia de ministru pentru Societatea Informaţională.

În anul 1996 s-a înscris în PDSR care ulterior a devenit PSD, ocupând mai multe funcţii. Din anul 1998, până în 2001 a fost vicepreşedinte la organizaţia de tineret a PSD Timiş, din 2002 a fost membru în Biroul Executiv judeţean al PSD Timiş şi membru în Consiliul Naţional al TSD. În anul 2003 a fost ales preşedinte executiv al PSD Timiş, iar în 2005 a fost ales preşedinte al PSD Timişoara şi primvicepreşedinte al PSD Timiş.