Sari la conținut

Sorin Grindeanu: „Eu îmi înțeleg foarte bine postura”

Președintele PSD, Liviu Dragnea, și premierul desemnat, Sorin Grindeanu, au prezentat, într-o conferință de presă, numele miniștrilor propuși. Prim-ministrul desemnat a precizat că își înțelege foarte bine „postura” și că, deși va conduce un guvern politic, „politica se va face în altă parte”.

161228_PSD_GRINDEANU_09_INQUAM_Octav_Ganea

Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Liderul social-democrat, Liviu Dragnea, a susținut că lista de miniștri nu a fost impusă premierului desemnat. „Eu nu m-am dus la premier cu o listă. Cel puțin cinci nume de pe această listă au fost propunerile lui”, a declarat Liviu Dragnea. În același context, președintele PSD a spus: „Am avut o ședință a Comitetului Executiv al PSD, unde le-am prezentat colegilor noștri propunerile de membri pentru Cabinetul condus de Sorin Grindeanu. O listă pe care am finalizat-o aseară împreună cu premierul desemnat”.

Așa cum a precizat și cu alte ocazii, Liviu Dragnea a arătat că „întreaga răspundere” pentru echipa guvernamentală îi revine. „Mi-am asumat și îmi asum întreaga răspundere pentru echipa guvernamentală. Orice greșeală pe care o vor face nu va fi lăsată să se perpetueze. Primul care va reacționa va fi prim-ministrul”, a precizat președintele social-democraților.

Potrivit șefului PSD, chiar prim-ministrul desemnat ar fi „foarte interesat” ca activitatea în Guvern „să fie mai puțin politică și mai mult aplecată spre implementarea programului de guvernare și spre administrație”.

La rândul său, Sorin Grindeanu a admis că-și înțelege „foarte bine” postura. „Eu îmi înțeleg foarte bine postura și eu și colegii mei ne înțelegem foarte bine postura. Suntem un Guvern ca urmare a coaliției PSD-ALDE, un Guvern politic, dar politica se va face în altă parte”, a declarat prim-ministrul PSD.

Întrebat câți dintre viitorii miniștri au lucrat la programul de guvernare al PSD, Liviu Dragnea a răspuns: „Am două excepții, restul au lucrat”.

Liderul social-democrat a mai spus că este vorba de „un guvern tânăr în care se investește foarte multă speranță”. „Am observat la ei ceva care mi-a plăcut foarte mult: sunt încărcați de responsabilitate. I-am văzut zâmbind foarte puțin”, a mai spus Dragnea.

Pe aceeași temă