Sorin Grindeanu, explicații după ce ar fi fost filmat fumând în Parlament

Data publicării:
grindeanu fumand - captura realitatea
Foto: Facebook Realitatea TV

Premierul desemnat, Sorin Grindeanu, a explicat, marţi, că imaginile prezentate la un post de televiziune cu el fumând în biroul din Parlament al lui Liviu Dragnea îl arată, de fapt, folosind o „ţigară cu aburi”, dată de un coleg. Grindeanu a precizat că el respectă legea antifumat, deşi îi este greu ca „fumător înrăit”.

„Sunt fumător şi, dacă vă uitaţi, noi în urmă cu câteva minute am declarat că susţinem (legea - n.r.). Îmi este foarte greu ca fumător destul de înrăit să respect, dar respect. Am stat foarte mult cu ţigări neaprinse sau o ţigară neaprinsă şi în rest am fost ajutat de un coleg cu o ţigară cu aburi, care este legală", a spus el.

Întrebat dacă susţine că ţigara cu care a fost surprins este una „cu aburi”, Grindeanu a confirmat: „Da, cu un aparat, IQOS”. Fiindu-i atrasă atenţia de către jurnalişti că imaginile îl arată fumând ţigări obişnuite, premierul propus a replicat că oamenii trbeuie să „privească mai atent” înregistrarea.

Întrebat de ce a votat în luna decembrie împotriva legii antifumat, Grindeanu a spus că a făcut aceasta alături de 19 colegi, pentru că i se părea în acel moment că este „cea mai restrictivă lege din Europa. Dar este o lege adoptată pe care trebuie să o respectăm”, a adăugat el.

grindeanu fumand - captura realitatea
Foto: Facebook Realitatea TV

Premierul desemnat, Sorin Grindeanu, a fost surprins fumând în biroul Camerei Deputaţilor, potrivit unor imagini difuzate, marţi, de postul Realitatea TV.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Sorin Grindeanu a fost filmat fumând în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, în momentul în care uşa de la birou era întredeschisă, iar o persoană care, din profil, semăna cu candidatul la postul de premier al PSD, ducea la gură o ţigară.

Potrivit Legii antifumat, fumatul în spaţiile publice închise este interzis, iar contravenienţii pot fi sancţionaţi cu amendă între 100 şi 500 de lei.

Dragnea, despre legea antifumat: Chiar dacă sunt fumător, legea trebuie să rămână aşa

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi, referitor la legea care interzice fumatul în spaţiile publice, că această chestiune nu a fost abordată în programul de guvernare, dar legea trebuie să rămână aşa, chiar dacă şi el este fumător.

„Trebuie să recunosc că în programul de guvernare nu am abordat acest subiect, dar mă înclin în faţa lui Florin (Florian Dorel Bodog, ministrul propus la Sănătate - n.r.) şi o să merg pe mâna lui. Chiar dacă sunt fumător, totuşi legea trebuie să rămână aşa. Chiar dacă vă supăraţi voi, fumătorii, aşa trebuie să rămână legea”, a precizat Liviu Dragnea, întrebat despre legea care interzice fumatul în spaţiile publice.

Tăriceanu: Sunt foarte îngăduitor cu fumătorii

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că este foarte îngăduitor cu fumătorii, motivând că și lui îi place să fumeze uneori.

Întrebat dacă în biroul său se fumează, după ce premierul desemnat Sorin Grindeanu a fost surprins fumând în biroul lui Liviu Dragnea, Tăriceanu a spus că nu este responsabil „cu poliția fumatului”.

„Ce se întâmplă în birou la domnul Dragnea nu știu. Punctul doi, până una-alta, să știți că poziția mea e de președinte al Senatului, și nu de responsabil cu poliția fumatului. Punctul trei — eu sunt foarte îngăduitor cu fumătorii, pentru că și mie îmi place să fumez, din când în când, câte o țigară, când sunt relaxat. Mi se întâmplă foarte rar, dar nu-i condamn pe fumători, în așa fel la întrebarea dumneavoastră cred că ați greșit 'andrisantul'", a afirmat, marți, la Senat, Călin Popescu-Tăriceanu.

(surse: News.ro, Agerpres)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri