Sorin Grindeanu spune că nu poate fi evitată scumpirea rovinietelor: "Avem nişte borne pe care trebuie să le îndeplinim în PNRR"

Data publicării:
MInistrul Transporturilor Sorin Grindeanu participă la o ședință de guvern la Palatul Victoria din București pe 26 aprilie 2023.
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu spune că creșterea prețurilor la rovignete este inevitabilă. Foto: Sabin Cîrstoveanu/Inquam Photos

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, marţi, că o creştere a preţului rovinietelor este asumată prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi nu poate fi evitată, informează Agerpres.

"Avem nişte borne pe care trebuie să le îndeplinim în PNRR, că despre asta este vorba, e o lege, care spune de o anumită taxare la kilometru, aşa cum se întâmplă în toată Europa, mai puţin în România. Aceste lucruri se vor întâmpla în viitor, atunci toată această reţea pe care încet, încet, începem să o construim în România şi anume reţeaua de infrastructură rutieră va fi una viabilă. Atâta timp cât avem o bornă în PNRR, la fel cum sunt şi alte borne şi dorim să atragem acei bani despre care vorbim, cred că trebuie să îndeplinim toate aceste ţinte pe care statul român şi le-a asumat", a declarat Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a spus că unele prevederi care au fost incluse în PNRR sunt "împotriva statului român", lăsând să se înţeleagă că responsabili pentru această situaţie ar fi cei de la USR.

"Nu putem să negociem cu Comisia Europeană, pentru că unele lucruri trecute în PNRR - şi nu mă feresc să spun şi nu sunt puţine, de nişte domni care au fost, aşa, câteva luni la guvernare - sunt parcă făcute împotriva statului român. Asta este un adevăr", a declarat oficialul.

Sorin Grindeanu a fost prezent, marţi, în judeţul Vaslui, unde a avut loc inaugurarea Punctului de Trecere a Frontierei Bumbăta - Leova.

Citește și: Transportatorii amenință să blocheze România dacă taxa de drum crește de 6 ori, conform condițiilor din PNRR

Marți, marii transportatori au amenințat că vor bloca România, afirmând că din cauza transpunerii în lege a unor condiții impuse prin PNRR este posibil să crească costurile transporturilor de marfă și de 15 ori, ceea ce înseamnă costuri mai mari la raft pentru consumatorul final. Totodată, aceștia susțin că se vor scumpi atât exporturile, cât și importurile.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri