Sorin Ilieșiu, senator PNL: Demisia lui Crin Antonescu ar fi o soluție pentru rezolvarea crizei politice

Data publicării:
iliesiu 1

Eu cred că ar fi o soluție (demisia lui Crin Antonescu, n.r.), întrucât dânsul a dovedit, de opt zile încoace, că nu poate să aibă un dialog constructiv, că nu mai vede pădurea din cauza copacilor și pune interesul politicianist minor deasupra interesului național, a spus Sorin Ilieșiu. 

„Și acest lucru mi se pare foarte grav, în condițiile în care România se află pe un trend ascendent din punct de vedere economic. Anul 2013 a însemnat o creștere de 3,5%, cea mai mare creștere din Uniunea Europeană. E păcat să dăm cu piciorul la acest trend crescător din cauza indisponibilității pentru un dialog constructiv”, a adăugat senatorul PNL.

„Suntem un partid național. Nu putem să punem între paranteze interesul național. Ar fi un politicianism egoist continuarea crizei politice din maliții minore atât timp cât România trebuie guvernată în condiții optime”, a apreciat Sorin Ilieșiu.  

Președintele PNL, Crin Antonescu, a negat categoric informațiile potrivit cărora ar fi pierdut sprijinul mai multor filiale ale partidului.

Întrebat dacă are cunoștință de discuțiile dintre liderii liberali Daniel Chițoiu și Călin Popescu Tăriceanu cu reprezentanții filialelor PNL care nu l-ar mai susține, Crin Antonescu a spus că este normal să existe discuții între cei doi „seara, dimineața, la prânz, oricând”.

„Cu certitudine, pot să vă spun că PNL nu se rupe. Eu știu că am avut un vot în Biroul Politic, un vot dat, cred, în unanimitate pentru un mandat pe care îl port”, a spus, luni, președintele PNL.

O şedinţă a Biroului Politic Naţional al PNL a fost convocată pentru marţi după-amiază, surse din partid susţinând că urmează să se discute despre criza din USL.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri