Sorina Pintea, propusă la Sănătate, a demisionat din Parlament la o lună după alegeri

Data actualizării: Data publicării:
Sorina Pintea Facebook

Manager al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare, Sorina Pintea a fost validată, potrivit surselor Digi24, de Comitetul Executiv al PSD, pentru a prelua portofoliul Sănătății, după ce Florian Bodog a anunțat că nu mai dorește un nou mandat în fruntea Ministerului Sănătății.

Sorina Pintea Facebook
Sursă foto: Facebook

Sorina Pintea a fost vehiculată și în urmă cu an pentru preluarea șefiei MS, la momentul formării Guvernului Grindeanu.

La acel moment, ea era senator PSD, dar și-a dat demisia la începutul lunii februarie 2017 pentru a rămâne în funcția de manager al Spitalului Județean „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. „După ce am cântărit prioritățile publice actuale ale Municipiului Baia Mare și ale județului Maramureș, și după discuțiile pe care le-am avut cu oameni dragi și apropiați mie, am hotărât să continui, chiar de mâine, proiectele Băii Mari și ale Maramureșului, din calitatea de manager al Spitalului Județean de Urgență «Dr. Constantin Opriș» Baia Mare, postură din care sunt sigură că pot face bine oamenilor, în primul rând prin continuarea modernizării serviciilor medicale”, își explica Pintea decizia de a demisiona din Senat la doar o lună de la preluarea mandatului.

Ca urmare a vacantării mandatului de senator, în Camera Superioară a intrat, de pe lista PSD de candidați, ex-ministrul Educației Marian Liviu Pop.

În campania electorală pentru parlamentarele din decembrie 2016, Sorina Pintea declara: „Trebuie să candideze şi oameni care ştiu exact ce se poate face și ce nu, ce se poate promite şi ce nu ar trebui să promitem. Cred că structura electoratului s-a schimbat foarte mult şi oamenii vor certitudini, nu doar vorbe şi promisiuni. Iar atunci când ceva nu se poate face, oamenii aşteaptă să li se explice care sunt cauzele pentru care un lucru este irealizabil. Personal, m-au deranjat întotdeauna minciuna şi ipocrizia, iar actuala clasă politică a ales, deseori, să nu spună lucrurilor pe nume. Este momentul să spunem ce se întâmplă, ce ne dorim, ce ar trebui să fie, deoarece, în cazul în care fiecare şi-ar fi făcut treaba cu responsabilitalte, lucrurile ar fi stat cu totul altfel. Consider că sunt un om corect, care nu minte şi care încearcă să facă cât mai mult bine. Când pornesc un lucru, cred în ce-mi propun și atunci nimic nu mă mai poate opri. Uneori şi viaţa te învaţă să fii tenace, pentru că nu ai voie să renunţi. Însă mulţumirea de a face bine îmi dă puterea să merg mai departe și cred că tărie că gesturile mici au efecte mari”.

Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, unde a urmat cursurile unei facultăți de economie, Sorina Pintea a fost manager al Spitalului de Pneumoftiziologie Baia Mare, în perioada 2009-2013, director economic la Direcţia Silvică Maramureş, Baia Mare, între anii 2005-2009 și consilier integrarea europeană, între 2003-2005.

În perioada 2001-2003, a fost consultant managerial la Consiliul Judeţean Maramureş. Anterior, între 1996-1999, a lucrat ca șef serviciu financiar-contabil la Întreprinderea Forestieră de Exploatare şi Transport (I.F.E.T.).

Potrivit ultimei declarații de avere, depusă în iunie 2017 și disponibilă pe site-ul Spitalului Județean „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, Sorina Pintea deține, împreună cu familia, trei terenuri intravilane în județul Maramureș, un apartament în Baia Mare și două autoturisme. În conturi, are aproape 100.000 de lei și circa 150.000 de euro. Ca manager al Spitalului Județean „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, a avut venituri salariale, în 2016, de circa 130.000 lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri