Soții și iubite ale politicienilor, candidate pe locuri sigure în Parlamentul European

Data publicării:
comisie parlament european 5297386-Mediafax Foto-Stefan Micsik-3

Liberalii propun printre primii 10 candidaţi eligibili cinci doamne. Soţia liderului PNL, Adina Vălean, se află pe locul doi pe listă, fiind urmată de Ramona Mănescu, fost ministru al Transporturilor şi soţia actualului secretar general interimar, Rareş Mănescu, primar al sectorului 6. Pe locul 10, dar cu şanse să prindă un loc ca supleant, a fost instalată Claudiu Benchescu, logodnica vicepreşedintelui Mihai Voicu.

Gradele de rudenie nu au fost un criteriu la stabilirea acestei liste. Vă reaminesc că atât Adina Valean, care este soția mea, cât și Ramona Mănescu, care este soția lui Rareș Mănescu, sunt din 2007 în Parlamentul European. Ați putea face o cercetare, să întrebați, de exemplu, pe Guy Verhofstadt, pe Joseph Daul. Vedeți că s-ar putea să nu știe de Antonescu, dar să știe de Adina Vălean”, a spus Crin Antonescu.

Daciana Sârbu, soţia preşedintelui PSD, Victor Ponta, a fost plasată pe locul 7 pe lista de partid pentru europarlamentare. Iniţial, ea anunţase că nu va mai candida, însă mai toate filialele PSD i-au acordat sprijinul pentru un nou mandat.

Elena Băsescu, fiica preşedintelui Traian Băsescu, este deja vehiculată ca secundul lui Cristian Preda pe listele Partidului Mişcarea Populară. Şi Elena Udrea îşi doreşte ca mezina şefului statului să accepte oficial candidatura pe locul deja rezervat. Traian Băsescu însă refuză să comenteze subiectul.

Nu am sfătuit-o nimic, este majoră, va lua o decizie, dar ea știe că oricum eu voi vota PMP, nu știu ce va face ea”, a spus președintele.

Fraţii unor politicieni au ajuns şi ei în prim plan, direct pe listele de candidaturi. Mihai Ţurcanu, fostul şef al ANSVSA, demis după scandalul cărnii de cal, este fratele preşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani şi a obţinut ultimul loc eligibil pe lista PNL.

Modul de promovare în politica românească a fost remarcat şi peste hotare.

Toate aceste numiri pe listele electorale ale nevestelor, rudelor sau prietenilor nu vor face decât să-i îndepărteze şi mai mult pe români de votul de la europarlamentare”, avertizează ziariştii de la EUObserver.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri