Sprijin în Congresul SUA pentru ridicarea vizelor

Data publicării:
iohannis vise

Ridicarea vizelor pentru români a fost unul dintre subiectele discutate, ieri, la Washington, de preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului a scris în această dimineaţă pe Facebook că le-a transmis congresmenilor cu care s-a întâlnit cât este de importantă includerea în programul Visa Waiver. Membrii legislativului l-au asigurat pe Klaus Iohannis că sprijină ridicarea vizelor pentru români. În legislativul de la Washington există şi un grup de prietenie cu România, care promovează interesele ţării noastre la vârful puterii americani. Unii membri ai acestui grup au fost onoraţi de şeful statului.

Într-adevăr, România este cel mai bun partener pe care Statele Unite îl pot avea”, a declarat Klaus Iohannis, preşedintele României.

Întâlnirea de la Capitoliu a fost o nouă ocazie pentru Klaus Iohannis să amintească faptul că România poate contribui la întărirea relației transatlantice.

Şeful statului a atras atenţia că o relație puternică dintre SUA și UE este vitală pentru viitorul civilizației democratice.

Membrii Congresului american s-au arătat interesaţi şi preocupaţi de situaţia de securitate din regiunea extinsă a Mării Negre şi au apreciat rolul României în menţinerea stabilităţii zonei.

„Vă aflaţi într-o zonă dură a lumii, în contextul în care agresiunea Rusiei continuă să fie o problemă. Ne bazăm pe Aliaţii din estul Europei. Şi ne bazăm pe România şi vom fi acolo pentru a vă sprijini”, a declarat Devin Nunes, preşedinte al Comitetului pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

La rândul său, Klaus Iohannis a precizat că România și statele pe Flancul Estic al NATO se bazează pe angajamentul continuu al Statelor Unite.

Întrevederea de aproximativ o jumătate de oră a fost urmată de o ceremonie organizată în Capitoliu. Klaus Iohannis a decorat cu Ordinul Național „Steaua României” mai mulţi membri ai Congresului american, cu prilejul aniversării a 20 de ani de Parteneriat Strategic.

„Apreciez foarte mult şi sunt conştient de eforturile pe care le depuneţi, pentru a face cunoscută România şi importanţa pe care o are pentru Statele Unite, aici în Washington, în Capitoliu şi la nivelul administraţiei. Aceste decoraţii sunt adevărate simboluri ale încrederii dintre ţările noastre şi dintre naţiunile noastre”, a afirmat președintele român.

A fost un gest de apreciere pentru implicarea personală a oficialilor americani în cadrul cooperării politice, militare și economice dintre România şi Statele Unite.

Domnule preşedinte, vă mulţumesc foarte bine şi Dumnezeu să binecuvânteze România!”, a spus Jackie Walorski, membru în Grupul de Prietenie pentru România.

Astăzi, preşedintele Klaus Iohannis va fi primit la Casa Albă de preşedintele american Donald Trump. Este cel mai important moment al vizitei pe care liderul de la Cotroceni o face în Statele Unite ale Americii. Cei doi şefi de stat vor discuta, printre altele, despre problemele de securitate pe flancul estic şi vor aborda şi chestiuni economice.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri