SRI, somat să dea explicații despre George Maior și Florian Coldea

Data actualizării: Data publicării:
170612_COMISIE_GEORGE_MAIOR_ANCHETA_2009_03_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Comisia parlamentară pentru controlul activității SRI a decis, miercuri, să transmită către Serviciul Român de Informații o scrisoare prin care solicită un răspuns dacă George Maior și Florian Coldea au fost acasă la Gabriel Oprea în seara alegerilor prezidențiale din 2009.

170612_COMISIE_GEORGE_MAIOR_ANCHETA_2009_03_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Recent instalatul președinte al Comisiei pentru controlul SRI, Claudiu Manda (PSD), a admis că și Comisia de anchetă privind alegerile din 2009 a adresat o scrisoare similară SRI, dar a arătat că parlamentarii din comisia pe care el o conduce au decis să solicite, la rândul lor, un răspuns pe această temă.

"Am hotărât în plenul comisiei, în unanimitate, să transmitem noi către SRI o solicitare și să ne spună în cel mai scurt timp posibil dacă persoanele din conducerea SRI, în speță domnul Coldea și domnul Maior, s-au aflat în ziua de... data de... la locuința pe care toți o denumim generic sufrageria domnului Oprea. Astăzi, vom transmite către SRI această solicitare și așteptăm răspunsul”, a afirmat Manda.

El a explicat că, din punct de vedere procedural, SRI nu putea să trimită comisiei de anchetă un răspuns, ci doar comisiei de control al SRI.

„Așa e procedura. Comisia de anchetă a solicitat SRI niște detalii, SRI nu poate să transmită comisiei de anchetă, ci acestei comisii”, a spus Manda.

El a menționat că nu poate să facă public răspunsul Serviciului Român de Informații.

„Vom decide săptămâna viitoare dacă documentul îl vom transmite comisiei de anchetă a alegerilor din 2009 sau, dacă vom primi până la un anumit moment un răspuns din partea SRI mai detaliat, să vedem cât din ce conține acel răspuns detaliat îl putem pune la dispoziția comisiei de anchetă”, a adăugat Claudiu Manda.

Fostul director al SRI George Maior a fost audiat de Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile din 2009 pe 12 iunie. În august, membrii Comisiei au decis să facă o informare către președintele Klaus Iohannis, pe motiv că răspunsurile lui Maior „nu au fost satisfăcătoare”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri