Statul român respinge situația financiară prezentată de Petrom deoarece aceasta nu conține taxa pe solidaritate

Data publicării:
Ministrul Energiei Virgil Popescu participă la ședința de guvern, la Palatul Victoria din București, miercuri 11 ianuarie 2023.
Virgil Popescu, ministrul Energiei. Foto: George Călin/Inquam Photos

Statul român, care deține 20,7% din acțiunile Petrom, a refuzat să voteze situația financiară prezentată de companie în Adunarea Generală deoarece aceasta nu prevedea taxa pe solidaritate, a declarat ministrul Energiei Virgil Popescu pentru financialintelligence.ro.

"Nu aveam cum să votăm așa ceva", a declarat Virgil Popescu, care a adăugat că în situația financiară nu era prevăzut nici măcar un provizion (cheltuieli anticipate) pentru taxa de solidaritate.

Potrivit financialintelligence.ro, nici Comitetul de Audit al Consiliului de Supraveghere nu a emis opinie favorabilă în privinţa situațiilor financiare ale companiei.

Camera Deputaţilor a adoptat, la sfârșitul lunii trecute, proiectul de lege prin care se instituie contribuţia de solidaritate pentru societăţile care au activitate în extracţia ţiţeiului, a gazelor naturale și în rafinarea petrolului, care includ și OMV Petrom.

Măsura a fost contestată atunci de reprezentanții companiei, care au spus că amendamentele aduse proiectului de lege încalcă Constituția.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri