Ștefănescu: 200 de manifestanți au făcut prăpăd. Zeci de mii de bucureșteni nu se pot bucura de Târgul de Crăciun

Data actualizării: Data publicării:
codrin stefanescu

PSD va organiza un miting de protest împotriva statului paralel și ilegitim, a anunțat duminică secretarul general adjunct al partidului, Codrin Ștefănescu, la finalul unei reuniuni informale a conducerii partidului. De asemenea, Ștefănescu a adăugat că bucuria a zeci de mii de bucureșteni a fost distrusă din cauza a 200 de manifestanți au reușit să dea peste cap un târg de Crăciun.

"Există o singură tabără în PSD. Astăzi ne-am întâlnit pentru că președinții de organizații județene au cerut întâlnirea cu președintele PSD. (...) S-a stabilit astăzi să facem un miting și noi, un miting de protest. (...). Va fi un miting împotriva statului paralel și ilegitim, împotriva abuzurilor, împotriva ascultării telefoanelor, a încălcării drepturilor și libertăților cetățenești, a celor care (...) încalcă Constituția. Este un miting care arată adevărata majoritate din România. Cu acest mesaj au venit președinții din județe", a declarat Ștefănescu, la sediul central al PSD.

Ieri 200 de manifestanți au reușit să dea peste cap un târg de Crăciun. Adică 155 de asociații familiale care vindeau produse și zeci de mii de bucureșteni care se bucurau nu au reușit pentru că 200 de manifestanți au făcut prăpăd în bunul primăriei Capitalei. Asta a creat o maximă nervozitate și o stare de tensiune în toată țara. Adică oamenii care ne-au votat, adică membrii de partid, au venit peste primari, primarii peste șefii de zonă, șefii de zonă peste șefii de județ, iar șefii de județ au convocat această întâlnire. Mâine, aceiasi șefi de județ se vor întâlni la parlament sau la Kisellef. Vom stabili dimineață. Dar decizia a fost luată. Aceste mitinguri vor avea loc în București și în întreaga țară,” a adăugat Codrin Ștefănescu.

Decizia municipalității de a organiza un târg de Crăciun - pentru prima oară - în Piața Victoriei a dat naștere, sâmbătă dimineața, unei dispute între angajații Primăriei Capitalei, veniți să instaleze echipamentele, și câţiva protestatari aflaţi în acest loc în care se desfășoară, cu predilecție în ultimul an, mitinguri antiguvernamentale. Ulterior, tensiunea, dar şi numărul protestatarilor au crescut şi s-a ajuns la îmbrânceli cu jandarmii. În cele din urmă, primarul Gabriela Firea a anunțat că renunță să mai organizeze târgul în Piața Victoriei, pe care îl va muta în altă parte, însă totodată face acuzații grave: instituțiile abilitate ale statului nu apără Constituția!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri