Ștefănescu îi ia apărarea lui Laufer: „Un discurs al unui om foarte bine pregătit”

Data actualizării: Data publicării:
Codrin Stefanescu2

Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, susține că discursul de marți seară al lui Ilan Laufer, după respingerea nominalizării sale pentru funcțiile de vicepremier și ministru al Dezvoltării, este „un discurs al unui om foarte bine pregătit, foarte respectat pe plan intern și internațional”. Totodată, Ștefănescu a reluat o parte din acuzațiile aduse de Laufer președintelui Klaus Iohannis.

Este un discurs al unui om foarte bine pregătit, foarte respectat pe plan intern și internațional, despre cum vede el lucrurile într-un anumit context”, a declarat Codrin Ștefănescu, într-o emisiune la B1 TV.

Secretarul general al PSD a mai arătat că declarațiile și deciziile președintelui Klaus Iohannis nu reprezintă „prima abatere” și că „astfel de lucruri nu rămân fără urmări și fără ecouri”.

„Dacă era prima abatere a lui Klaus Iohannis putea să spună că e o exagerare, dar când se întâmplă lucruri de genul acesta, anume a spus că premierul și președintele Camerei Deputaților s-au văzut cu niște evrei sau când depune, la ordin, președintele PNL o plângere penală împotriva premierului. Astfel de lucruri nu rămân fără urmări și fără ecouri. La nivel internațional astea nu rămân trecute cu vederea. Am să vă spun ca efect, noi trebuia să avem o ședință mixtă în octombrie și premierul israelian ne-a anunțat că după anumite declarații se amână această ședință. Pentru noi ca români ne-ar fi adus o imagine pozitivă în mediul internațional”, a afirmat Codrin Ștefănescu.

Întrebat de ce, la prima nominalizare într-un guvern PSD-ALDE, Ilan Laufer a fost acceptat ca ministru, iar acum a fost refuzat, secretarul general al PSD a susținut că „între prima acceptare și asta s-a întâmplat chestiunea mutării ambasadei României de la Tel Aviv și Ierusalim așa cum au cerut, cum au hotărât deja partenerii noștri strategici din Statele Unite”.

Noi, ca PSD, îl susținem pe Ilan Laufer. Am făcut această propune în mod constituțional și legal. Am propus mai mulți miniștri, printre care și Ilan Laufer care a fost refuzat”, a mai spus Ștefănescu.

Ilan Laufer, a cărui numire în funcția de ministrul al Dezvoltării a fost respinsă de președinte, a adus marți seara acuzații grave la adresa lui Klaus Iohannis.

„Refuzul președintelui Iohannis în ceea ce mă privește este un nou act de antisemitism și vreau să atrag atenția asupra fenomenului neîncetat de antisemitism pe care l-a demonstrat, în ultimul an, președintele Klaus Iohannis. Așa cum se știe, domnul Iohannis a avut mai multe ieșiri împotriva evreilor și declarații antisemite, a refuzat și a blocat numirea unui ambasador în Israel, dorind, pe această cale, să saboteze relația dintre România și Israel. Vă pot spune că a contribuit inclusiv la sabotarea ședinței de guvern comune care trebuia să aibă loc între guvernul israelian și guvernul român. (...) În istoria României, Ceauşescu a vândut evrei. Astăzi am certitudinea că şi preşedintele Iohannis a vândut un evreu român. Nu ştiu cui şi nu ştiu pe câţi bani”, a declarat Laufer.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri