Stelian Ion (USR): Dragnea, Iordache şi Nicolicea să demisioneze pentru cele peste 100 de articole neconstituţionale

Data actualizării: Data publicării:
stelian ion in spate eugen nicolicea_fb
Foto: Facebook

Deputatul USR Stelian Ion susţine că Liviu Dragnea, Florin Iordache şi Eugen Nicolicea ar trebui să îşi dea demisia pentru că au elaborat două coduri penale cu peste 100 de articole neconstituţionale, relatează Agerpres. 

stelian ion in spate eugen nicolicea_fb
Foto: Facebook

„După cum ştiţi, ieri, Curtea Constituţională a pronunţat decizia cu privire la Codul penal. Se observă că peste 30 de articole au fost declarate neconstituţionale şi, dacă adăugăm şi articolele declarate neconstituţionale de Curte pe Codul de procedură penală, ajungem la un total de aproximativ 100 de puncte neconstituţionale, ceea ce înseamnă absolut un dezastru. De foarte multe ori, PSD a spus că aceste legi sunt tocmai în ideea de a pune în acord legislaţia penală cu deciziile CCR. De fapt, PSD a propus peste 100 de modificări la Codul penal şi la Codul de procedură penală şi asta ar trebui să atragă, imediat după pronunţarea deciziilor, demisia tuturor corifeilor acestora care au promovat legile şi mă refer la Florin Iordache, Eugen Nicolicea, dar autorul moral, Liviu Dragnea, care e şi beneficiar de fapt faţă de multe reglementări din Codul penal, ar trebui să îşi dea demisia măcar din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor”, a declarat Ion, vineri, la Palatul Parlamentului.

În opinia sa, PSD nu va renunţa, chiar şi după aceste decizii ale CCR, la modificările pe care le-a avut în vedere.

„Ei vor încerca redefiniri, vor înlocui câteva cuvinte, lucru de altfel confirmat şi de declaraţiile de ieri ale domnului Dragnea, care a spus foarte clar, cel puţin cu referire la abuzul în serviciu care îl interesează foarte mult în dosarul său, că nu are de gând să renunţe la această idee de a modifica infracţiunea de abuz în serviciu”, a menţionat Stelian Ion.

Citiți și Liviu Dragnea, ironic după decizia CCR privind abuzul în serviciu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri