Steluța Cătăniciu, deputat ALDE, reproșuri la adresa lui Iordache: Activitate inumană

Data actualizării: Data publicării:
steluta cataniciu si florin iordache
Steluța Cătăniciu și Florin Iordache într-o ședință a comisie speciale. Foto: Digi24

Reproşuri la adresa vitezei cu care sunt dezbătute legile Justiţiei vin de unde se aştepta Florin Iordache mai puţin: de la partenerii de coaliţie - de la ALDE. Deputatul Steluţa Cătăniciu s-a plâns că activitatea e una „aproape inumană”. Schimbările sunt însă aproape gata. Miercuri ar urma să fie dat votul final în Camera Deputaţilor.

Steluța Cătăniciu: Am venit mai târziu cu zece minute pentru că este o activitate aproape inumană. Pentru asta am venit mai târziu în cadrul acestei comisii. Sunt aici de trei săptămâni să stau aproape zi și noapte pe aceste modificări.

Florin Iordache: Păi și noi unde stăm?

Steluța Cătăniciu: Dacă mă întrerupeți... ați văzut că nu am discutat nici eu, nici colegii de la PSD, nu ne-am spus punctul de vedere...

Florin Iordache: Vorbiti de ALDE, doamnă, nu vorbiți de PSD...

Steluța Cătăniciu: Lăsați că vorbsc și de colegii de la PSD...

Florin Iordache: Vorbiți de dumneavoastră, vedeți-vă de treaba dumneavoastră...

Steluța Cătăniciu: Să îmi văd de treaba mea?

Florin Iordache: Vorbiți de dumneavoastră. Noi am discutat, doamnă...

Steluța Cătăniciu: Dar nu e ok cum puneţi problema. Deci nu e ok cum puneţi problema, nu sunteţi corect.

Stelian Ion, USR: Noi am mai zis lucrurile astea, doamnă.

Steluța Cătăniciu: Nici faţă de mine, nici față de mine ca membru ALDE, nici față de ceea ce supunem votului.

Comitetul liderilor de grup din Camera Deputaților a decis, la solicitarea puterii, ca miercuri să aibă loc un nou plen în care să se voteze ultimele două legi din pachetul legilor Justiției. Înainte de votul asupra acestora, plenul se va pronunța asupra proiectului lui Florin Iordache de modificare a Regulamentului Camerei în sensul eliminării dreptului opoziției de a-și mai susține în plen amendamentele respinse în comisii. Proiectul lui Iordache a primit raport negativ în Comisia de regulament, după ce deputatul UDMR Marton Arpad a votat „împotrivă”, dar soarta proiectului poate fi întoarsă de plen (Detalii aici).

Luni, Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a votat un raport de adoptare unei iniţiative legislative a social-democratului Florin Iordache care prevede că interdicţiile aplicate senatorilor şi deputaţilor pe baza rapoartelor de evaluare întocmite de Agenţia Naţională de Integritate încetează de drept. Propunerea urmează să fie supusă votului Camerei Deputaţilor, cel mai probabil miercuri, iar apoi va fi transmisă Senatului, care este forul decizional în acest caz. Deputatul PNL Cătălin Preoiu a spus că vicepreşedintele ALDE, Steluţa Cătăniciu, ar fi un posibil nume care ar beneficia de această modificare.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri