Stenograme de la ședința PNL. Crin Antonescu: Suntem la capătul răbdării, puterii și onoarei 

Data publicării:
liderii USL crin antonescu si victor ponta - mfax-3

Crin Antonescu le-a povestit colegilor săi ce a discutat cu Victor Ponta în ultima convorbire telefonică avută înaintea şedinţei.

„L-am sunat pe Victor Ponta, l-am găsit de această dată şi am cerut clarificări asupra acestui lucru, spunându-i că în jumătate de oră ajung la Delegaţia Permanentă şi într-adevăr că, dacă eu am înţeles bine şi vine după două săptămâni de învârtit în jurul cozii, mergem în Parlament cu o formulă pe care noi cu toate drepturile noastre am solicitat-o, există şanse foarte bune să închidem criza în al 12-lea ceas, după care domnul premier mi-a spus: 'Nu, asta nu'”, le-a spus Crin Antonescu membrilor PNL.

„Cu alte cuvinte, noi suntem după două săptămâni de mari eforturi şi dintr-o parte şi din alta, în faţa refuzului categoric şi cu orice preţ, chiar şi în momentul în care sper că au realizat că noi nu glumim, suntem într-un fel de cacealma şi că într-adevăr suntem la capătul răbdării, puterii şi onoarei. Un refuz cu orice preţ de a face o mişcare absolut simplă care nu costă nimic PSD, care nu înseamnă decât o chestiune procedurală de cinci minute în Parlament”, a mai spus președintele PNL.

Totodată, Crin Antonescu le-a explicat membrilor de partid că şi în cazul unei cedări din partea PNL, USL mai putea rezista doar cel mult câteva luni.

Este mai tânăr, face parte din partidul din care face parte, citeşte marii cronicari ai neamului şi marii directori de opinie care de 20 de ani nu pot găsi altă formulă decât asta cu câinele la măcelarie. Şi a plecat cu ideea că, în momentul în care va fi pus în situaţia de a nu mai face parte din guvernare, o să meargă şi în patru labe. Cedăm acum şi mergem în condiţiile impuse de domnul Ponta câştigând din această situație încă, după opinia mea, maxim 2-3 luni de guvernare până la alegerile europarlamentare, înregistrând un eşec”, a adăugat liderul liberalilor.

Crin Antonescu le-a spus membrilor conducerii PNL şi că liberalii pot avea ambiţii mari şi pot obţine în acest an atât postul de preşedinte, cât şi pe cel de premier.

Ne aruncăm într-o bătălie în care avem culoar în față, avem prima șansă, normal că trebuie să facem eforturi cu toții, să le facem fiecare, într-o bătălie care are la sfârșitul anului drept miză maximă, dar nu simplă, ca Partidul Național Liberal să aibă și președinte, dar și premier. Vă rog să vă gândiți că nu e deloc imposibil! Nu știu pe ce guvern, poate chiar teoretic pe un guvern cu PSD-ul, dar cu premier liberal”, a conchis Antonescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri