STENOGRAME din prima ședință a PSD fără Dragnea. Dăncilă: Nu mai ieșiți cu Justiția, nu mai discutați acest lucru!

Adriana Duțulescu Data actualizării: Data publicării:
dancila urmarita de dragnea_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Viorica Dăncilă a ținut un discurs dur la adresa politicii lui Liviu Dragnea, în ședința grupurilor parlamentare ale PSD, spunând că partidul s-a îndepărtat de oameni și a cerut ca pesediștii să nu mai vorbească public despre Justiție. 
 
Florin Iordache, care și-a depus candidatura pentru președinția Camerei Deputaților dar a fost respins la vot în favoarea lui Marcel Ciolacu, și-a făcut mea culpa în fața colegilor pentru că a susținut modificarea codurilor penale, lucru care acum în PSD este considerat unul nociv pentru partid. Iordache a spus că nu au fost comunicate bine deciziile pe legile justiției și modificarea codurilor penale, și că el își asumă consecințele. 

”Mă supun deciziilor dumneavoastră. Am considerat că dacă cineva trebuie să își asume, îmi asum eu. Efectele (modificărilor aduse legilor Justiției) o sa le vedeti...încet încet. Sunt efecte bune. Noi am vrut o justiție corectă”, a spus Iordache. 
 
Viorica Dăncilă le-a spus colegilor că va ieși la presă cu un mesaj de schimbare și le-a cerut să nu mai discute despre Justiție:
 
”Am să ies la presă și am să ies cu acest mesaj. E păcat de toți cei care au muncit pentru partid. Depinde de noi dacă putem să ne mobilizăm și să schimbăm situația. Dacă cineva vrea să plece să plece, dar să știm acum. Bătălia acum începe. De saptămâna viitoare o sa încep discuții cu fiecare organizație, să discut cu parlamentarii și primarii, dar din păcate între noi și cetățean e o ruptură. Trebuie să ne ducem lângă oameni. Acum trebuie să schimbăm lucrurile, trebuie să schimbăm lucrurile și la nivel european, o să merg să am discuții și acolo. Ar fi păcat să fim excluși la nivel european. Nu mai discutați accest lucru, nu mai ieșiți cu Justiția. Trebuie să consolidăm aceste relații, trebuie să avem destui prieteni, chiar și în alte grupuri politice”. 
 
(...) Am văzut că oamenii vor investiții în infrastructură. Încercăm să venim cu niște realizări, vom încerca să venim cu niște lucruri pozitive. Au fost situații în care am dat OUG și am greșit, pentru că nu am pus-o în dezbatere, pentru că UE ne-a trimis avertismente, nu am discutat cu partenerii sociali și a trebuit să dăm înapoi”. 
 
”Eu nu cred că un partid trebuie privit în ansamblu ca și corupt”

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că sunt mulți social democrați, printre care se numără și ea, care cred că s-a discutat foarte mult despre justiţie, precizând că sunt și alte partide cu oameni cu probleme penale și că un partid nu trebuie privit în ansamblu ca și corupt.

"Da, mulți consideră, și eu consider, că au fost foarte multe discuții legate de justiție. Nu e ușor. Un rezultat la europarlamentare care nu poate mulțumi PSD, președintele partidului arestat", a declarat Viorica Dăncilă, după ședința cu parlamentarii PSD.

Premierul a precizat că ideea vehiculată în spațiul public potrivit căreia PSD este singura formațiune cu membrii care au probleme penale este una greșită.

"Nu aș vrea să lipiți această etichetă doar PSD. Dacă ne uităm și la alte partide, sunt destui oameni care au probleme penale, care au dosare în curs. Tocmai această idee care a fost inoculată în această perioadă că problemele cu justiția sunt numai la PSD a fost incorectă. Eu cred că aceste probleme trebuie să le deconteze fiecare partid și persoana care are probleme cu justiția, nu trebuie să le decontăm toți. De ce să fim judecați toți? Cei care au probleme să și le rezolve, dar eu nu cred că un partid trebuie privit în ansamblu ca și corupt", a mai spus Viorica Dăncilă, citată de Mediafax.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri