Exclusiv Stenogramele discuțiilor din PNL despre demisia lui Cîmpeanu. Unii lideri au spus că plecarea e o înfrângere, alții au dat vina pe USR

Data actualizării: Data publicării:
sorin cimpeanu
Sorin Cîmpeanu și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Educației, după ce a fost acuzat că a plagiat un curs universitar. Foto: Inquam Photos / George Călin

O parte dintre liderii PNL au considerat o greșeală retragerea lui Sorin Cîmpeanu de la conducerea Ministerului Educației, o slăbiciune pentru partid care permite ca ținte să fie puse pe oricare din ei, potrivit stenogramelor discuțiilor pe această temă din PNL, obținute în exclusivitate de Digi24.

Totodată, alți lideri au dat vina pe USR pentru știrile apărute cu privire la plagiatul ministrului Educației.

Premierul Nicolae Ciucă nu a intervenit în discuție.

Sorin Cîmpeanu: Vă mulțumesc, rămânem și construim împreună. Eu nu mă pricep la demolat cu ranga și barosul, dar sunt alături de oricine știe să mânuiască o mistrie.

Rareș Bogdan: Nu e vorba doar de Cîmpeanu sau ministerul Educației. Cineva vrea ca mesajul moralist justițiarist de tip iacobin inchizitorial să domine din nou spațiul public. Este o greșeală plecarea din Guvern și o înfrângere pentru noi. Asta nu face decât să pună țintarul pe liderii noștri.

Emil Boc: Mulțumim pentru sprijinul constant pentru autoritățile publice locale.

Daniela Câmpean: E nevoie de mai multă solidaritate cu cei care își asumă inițiative curajoase.

Pavel Popescu: A fost o campanie furibundă a USR plătită masiv în online pe subiect

Iulian Dumitrescu: Îmi pare rău pentru demisie.

Gheorghe Flutur: Îți multumim pentru tot ce ai făcut pentru învățământul românesc.

Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, va prelua interimar portofoliul Educației, în urma demisiei lui Sorin Cîmpeanu. Printre variantele luate în calcul pentru Ministerul Educației se numără Ligia Deca, consilier prezidențial, Sorin Costreie, consilier de stat la Cancelaria prim-ministrului, sau Marilen Pirtea, deputat liberal, au declarat surse guvernamentale pentru Digi24.ro.

Sorin Cîmpeanu și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Educației joi seară, în urma acuzațiilor de plagiat al unor cursuri universitare.  
 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri