Stolojan: Afirmația ministrului Ioana Petrescu, manipulare a opiniei publice de a accepta acciza suplimentară la carburanți

Data publicării:
stoloj

Theodor Stolojan, europarlamentar PDL, a declarat despre afirmația Ioanei Petrescu, actualul ministru de Finanțe, cum că banii obținuți din supraacciza pe carburanți ar putea fi folosiți pentru pensii și salarii, este o „scăpare”.

Nu-mi imaginez că un ministru al Finanțelor nu știe că o taxă, un impozit virat la bugetul țării de depersonalizează. El nu mai are o anumită destinație, ci în totalitate toate veniturile ajunse în buget finanțează totalitatea cheltuielilor. De aceea o afirmație că dacă nu încasăm această acciză suplimentară, vezi Doamne, sunt în pericol plățile pentru pensii. Este o manipulare a opiniei publice de a accepta fără probleme această acciză suplimentară. Dacă vă uitați pe structura tuturor cheltuielilor bugetare și dacă îți lipsesc venituri, înainte de a ajunge la pensii sunt multe alte cheltuieli care pot fi analizate și reduse”, a spus Theodor Stolojan, în emisiunea Jurnalul de seară, de la Digi24.

E clară că această afirmație nu-i vine din educația de la Harvard, vine din altă parte”, a adăugat Vlad Nistor, deputat PNL.

Cred că fiecare plin de benzină o să-l coste un vot pe domnul Victor Ponta”, a completat jurnalistul Cristian Teodorescu.

Noua şefă de la Finanţe l-a contrazis pe Victor Ponta în privinţa destinaţiei pe care o vor avea banii strânşi din aplicarea supraaccizei la carburanţi. În timp ce premierul spune că banii vor merge la autostrăzi, Ioana Petrescu crede că fără această suprataxă nu ar mai fi bani pentru pensii şi salarii.

Întrebată dacă există pericolul ca statul să nu mai poată plăti salarii și pensii în cazul neintroducerii taxei suplimentare, Ioana Petrescu a răspuns: „Da! Sunt două miliarde, gândiți-vă! Ar fi fost 2,67 miliarde, acum sunt 2 milarde”.

„Evident ca există un pericol foarte mare, pentru că o mare parte din cheltuielile pe care le avem la buget sunt de genul pensii, salarii care, vrând-nevrând, trebuie acoperite”, a adăugat ministrul Finanțelor.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri