Strategii pentru averile ascunse

Data publicării:
ioan niculae tutun

Dan Tache, directorul companiei de stat Romarm, este acuzat de inspectorii de Integritate că nu își poate justifica averea. Deși a fost angajat al statului în ultimii patru ani, iar salariul primit în fiecare an nu a fost mai mare de 100.000 de lei, inspectorii Agenției Naționale de Integritate (ANI) au aflat că el are în bănci 100.000 de euro și 35.000 de dolari.

Ancheta ANI se suprapune cu un dosar al procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA), în care Dan Tache este acuzat că a prejudiciat statul cu 800.000 de lei prin contracte păguboase.

Procurorii DNA au acuzat-o pe Elena Udrea că divorțul ei de Dorin Cocoș nu a fost altceva decât un paravan pentru spălarea celor nouă milioane de euro din dosarul Microsoft.

În faţa procurorilor, Elena Udrea a negat acuzaţia şi a susţinut că nu ştia ce afaceri face soţul ei. Ioan Niculae, cel mai bogat român, care are averea estimată la 82 de milioane de euro, a fost acuzat de procurorii DIICOT că a încercat să pară mai sărac în acte.

Cercetat în dosarul „Gazelor Ieftine” alături de Adriean Videanu şi Varujan Vosganian, Ioan Niculae ar fi încercat să îşi scape averea de sechestru. Procurorii spun că omul de afaceri i-a vândut iubitei lui, cu doar un milion de lei, o vilă şi un teren care valorau de 40 de ori mai mult. Iubita lui a primit, în mod gratuit, şi 90 la sută din acţiunile grupului Interagro, spun anchetatorii.

Şi un vameş din judeţul Timiş a intrat în atenţia inspectorilor de Integritate după ce a venit la locul de muncă, de mai multe ori, cu... elicopterul. Aparatul fusese închiriat, iar ulterior anchetatorii au descoperit că el nu poate justifica 60.000 de euro din banii pe care îi are depuşi la bancă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri