Video Suma incredibilă încasată lunar de beneficiarul celei mai mari pensii speciale din România

Data publicării:
euro bancnote teancuri bani crop getty
Foto: Guliver/GettyImages

Cea mai mare pensie specială în plată este de 74.000 de lei pe lună, adică aproape 15 mii de euro, şi este încasată de un fost magistrat. În medie, foştii procurori şi foştii judecători iau pensii de 18.700 de lei. Printre beneficiarii de pensii speciale se numără şi foştii angajaţi ai Securităţii, consideraţi acum pensionari ai Ministerului de Interne. Pentru 16 mii de pensionari ai ministerului de Interne, inclusiv foştii angajaţi ai Securităţii, pensiile au fost mărite, anul trecut, la iniţiativa ministrului Carmen Dan, cu sume cuprinse între 540 şi 7.000 de lei. De remarcat, pensiile militarilor nu se numără printre cele eliminate prin legea votată azi în Parlament.

Deputaţii au votat astăzi pentru eliminarea pensiilor speciale, mai puţin cele ale militarilor. Rămân fără pensii de lux foştii parlamentari, magistraţii și funcționarii cu statut special. Asta, deşi grefierii au protestat astăzi și au discutat cu premierul. De asemenea, magistrații de la mai multe instanţe au organizat proteste în ultimele zile.

Legea urmează să meargă la promulgare la președintele Klaus Iohannis, dar poate fi contestată la Curtea Constituțională în următoarele zile. Iar mâine, magistrații Curții Supreme fac ședință tocmai a decide dacă vor contesta legea la CCR. Legea a trecut cu 247 de voturi pentru și fără niciun vot împotrivă. Au fost doar 21 de abțineri, de la ALDE, UDMR și PMP.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri