Supriză în ședința liderilor PNL. O vedetă a partidului a cerut amânarea alegerilor locale până... anul viitor

Andreea Bratu Data publicării:
Gheorghe Falca pe holul Parlamentului
foto Inquam Photos/Octav Ganea

Fostul primar al Aradului, Gheorghe Falcă, actual europarlamentar, a produs rumoare, marți seara, în ședința conducerii PNL, când a cerut președintelui partidului, Ludovic Orban, să dispună amânarea alegerilor locale până în 2021. 

Falcă și-a argumentat dorința prin necesitatea ca aleșii locali ai PNL să aibă mai mult timp la dispoziție pentru a face lucruri pentru comunitățile lor, astfel încât dacă alegerile ar fi amânate, ar putea să obțină un scor mai bun. 

Alegerile parlamentare ar trebui să aibă loc anul acesta, a spus Falcă, doar cele pentru primării și consilii județene să fie amânate cu un an. 

Dorința lui nu a fost însă întâmpinată cu entuziasm de colegi. Rareș Bogdan, primvicepreședinte al PNL, a ținut să atragă atenția că nu este o idee bună. 

Alegerile locale au fost deja amânate cu mai multe luni. Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență care prelungește mandatul aleșilor locali până la finalul anului și simplifică procedurile pentru depunerea listelor electorale. Premierul a anunțat că alegerile locale vor fi amânate, urmând ca data la care va fi organizat scrutinul să fie stabilită ulterior.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri