Sari la conținut

Surse: Călin Popescu Tăriceanu, favorit la președinția Senatului

Foto: Mediafax

Premierul Victor Ponta declara ieri că șefia Senatului ar trebui să revină unui parlamentar din zona liberală, deoarece acest lucru a fost decis în protocolul USL.

Propunerea ar urma să fie făcută mâine dimineață, la ședința de grup a PSD, iar votul în plen se va da la ora 16.00.

Orice grup parlamentar poate să vină cu un candidat pentru președinția Senatului. 

Călin Popescu Tăriceanu ar beneficia de sprijinul senatorilor din PSD, UNPR, PC și UDMR, care dețin majoritatea în Senat, mai spun sursele.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Hașotti, a declarat la Digi24 că liberalii vor avea propriul candidat la șefia Senatului și că numele acestuia va fi decis mâine, în urma unei ședințe de grup în care oricare din cei 49 de senatori liberali poate candida pentru această funcție.

Surse liberale declarau însă că PNL îl va anunța mâine pe Teodor Atanasiu drept propunere pentru şefia Senatului.

„Dl. Tăriceanu este independent. Nu mai e membru PNL. PNL va propune propriul candidat, deși putem estima că nu vom avea majoritat. (...) Dacă dl Tăriceanu în costumaș roșu va fi susținut de PSD, e problema lui”, afirma liderul liberal, Crin Antonescu.

Postul de președinte al Senatului a devenit vacant după ce Crin Antonescu a demisionat din această funcție, marți, în momentul în care noul Cabinet condus de Victor Ponta a venit în Parlament să ceară votul de învestitură. Funcția de șef al Senatului este deținută acum interimar de un vicepreședinte, PSD-istul Cristian Dumitrescu.