Surse: Cei din USR PLUS au vrut să îi ceară demisia lui Cîțu, dar s-au răzgândit. „Nici să votăm o moțiune de cenzură nu putem”

Robert Kiss Data actualizării: Data publicării:
dan barna in spatele lui florin citu ambii iesind pe usa
Dan Barna și Florin Cîțu. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liderii USR PLUS au avut joi seara o ședință a Biroului Național în care și-au exprimat nemulțumirea în legătură cu activitatea guvernului din care fac parte, precum și în legătură cu premierul Florin Cîțu. Aceștia sunt supărați că premierul nu-i privește „ca pe niște parteneri de coaliție” și au fost mai multe voci care au cerut demiterea acestuia. 

„Scandalul cu episodul din Statele Unite a fost picătura care a umplut paharul. A fost multă frustrare de când cu Vlad Voiculescu, apoi rectificarea și un nou PNDL program criticat vehement când eram în Opoziție”, au declarat surse din partid, pentru Digi24.ro.

Potrivit acestora, mai mulți lideri ai Biroului Național, atât din USR, cât și din PLUS au avut o reacție „vehementă” la adresa premierului și chiar au solicitat să i se ceară demisia. „S-a discutat chiar și de o moțiune de cenzură”, susțin sursele citate.

Revolta din partid a fost însă stinsă rapid când membrii biroului de conducere au analizat opțiunile pe care le au.

„Dacă îi ceream demisia, nu și-o dădea. Nici să votăm o moțiune de cenzură nu putem”, spun aceleași surse.

Chiar în timpul ședinței, USR PLUS a transmis un comunicat de presă în care amenință că nu va susține programul anunțat de Florin Cîțu și de Ludovic Orban, discutat și în ședința Coaliției, prin care autoritățile locale ar urma să primească în următorii 6 ani aproximativ 50 de miliarde de lei.

Este vorba de programul „Anghel Saligny”, program de investiții pentru comunitățile locale, care se va derula după modelul PNDL, cu un buget multianual de aproape 50 de miliarde de lei pentru proiecte de infrastructură rutieră, de apă și canal și de extindere a rețelelor de gaz.

„În ciuda declarațiilor din spațiul public nu a existat un acord în coaliție pe acest program. (...) Având în vedere ceea ce s-a întâmplat cu PNDL 1 și 2, nu putem să ne bate joc în continuare de banii oamenilor, de aceea USR PLUS cere criterii foarte clare de acordare a banilor publici și un mecanism transparent de alegere a proiectelor care să nu depindă de pixul politic al ministrului Dezvoltării”, se arată într-un comunicat de presă transmis de USR PLUS.

Liderii USR PLUS sunt nemulțumiți, de asemenea, de criticile recente ale premierului la adresa ministrului Transporturilor Cătălin Drulă, minister despre care Cîțu a spus că nu a cheltuit banii alocați la începutul anului. Sunt supărări și în legătură cu criticile adresate de premier și de președintele Klaus Iohannis pentru ministrul Justiției Stelian Ion.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri