Scandal în ședința PSD. Ciolacu i-a luat funcția lui Oprișan

Robert Kiss Data actualizării: Data publicării:
marian oprisan se stramba
Marian Oprișan îi datorează 1,5 milioane de euro mamei sale. Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

ACTUALIZARE 14:30: Marian Oprișan a fost demis din funcția de președinte al organizației PSD Vrancea, după ce a refuzat să demisioneze. Marcel Ciolacu și-a asumat interimar funcția.

Citește și Ciolacu anunță și alte maziliri în PSD, după îndepărtarea baronului Marian Oprișan

ACTUALIZARE: În ședința CPN al PSD, președintele Marcel Ciolacu i-a cerut lui Marian Oprișan demisia din fruntea organizației PSD Vrancea. Marcel Ciolacu a propus înlocuirea lui Oprișan cu Cristian Misăilă, primarul orașului Focșani. Potrivit unor surse participante la ședință, Marian Opriașn a refuzat să își dea demisia. Acesta susține că a câștigat alegerile la Vrancea, unde va face majoritate cu ALDE în Consiliul Județean, chiar dacă a pierdut șefia CJ.

La ședința social democraților, a fost schimbat și Niculae Bădălău de la șefia organizației PSD Giurgiu, după rezultatul prost de la locale. Bădălău a fost înlocuit de finul său, Marian Mina. 


Știrea inițială

Liderii PSD s-au reunit, luni, în ședința Consiliului Politic Național, o ședință de analiză a rezultatului de la alegerile locale. Fiecare organizație discută cu conducerea centrală rezultatul obținut. La ședința organizată în sistem de videoconferință nu participă însă liderul PSD Vrancea, Marian Oprișan, susțin surse din partid, pentru Digi24.ro.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, ar vrea să scape de Oprișan după ce baronul PSD a pierdut alegerile pentru șefia Consiliului Județean Vrancea. Oprișan ar urma să fie tras pe linie moartă și înlocuit din fruntea organizației PSD Vrancea. Planul lui Opriașn era, însă, altul.

Baronul PSD și-ar fi dorit un loc în Parlament, model pe care vor încerca să îl urmeze mai mulți lideri ai partidului care nu au reușit să câștige un loc în administrația locală la alegerile din 27 septembrie.

Surse din partid susțin, însă, că cel mai probabil Marian Oprișan va fi schimbat din fruntea organizației cu Cristian Misăilă, social democratul care a câștigat un nou mandat de primar în Focșani, iar Oprișan va fi tras pe linie moartă și nu va prinde nici loc pe lista PSD pentru Senat.

În zilele următoarea, organizațiile PSD județene vor discuta, individual, cu conducerea partidului criteriile și persoanele care vor fi susținute pentru un loc în Parlament.

Potrivit unor surse, liderii PSD se așteaptă să obțină în jur de 120-130 de parlamentari.

PSD-iștii care au pierdut, pe lista neagră. Excepție - Gabriela Firea

Mai mulți lideri de organizații județene și-ar putea pierde funcția de conducere de la vârful filialelor, după alegerile locale. 

Printre aceștia se numără Gabriela Zetea (PSD Maramureș), Felix Stroe (PSD Constanța), Mihai Fifor (PSD Arad), Marius Dunca (PSD Brașov) sau Ioan Dârzu (PSD Alba). 

De asemenea, nu sunt excluse schimbări și în structura de vicepreședinți. Printre cei care se află în conducerea centrală a partidului și au pierdut alegerile locale sunt Gabriel Zetea, care a pierdut la Maramureș funcția de președinte de CJ și Decebal Făgădău, primarul învins al Constanței.

Gabriela Firea scapă de sancțiuni, chiar dacă a pierdut alegerile din București. Conducerea partidului consideră rezultatul din Capitală bun, iar Firea va fi răsplătită cu un loc în Senat. 

Citește și Gabriela Firea: Dacă cineva îmi dorește capul, eu îl pun pe tipsie cu drag

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri