Surse: Cresc nemulțumirile în PNL față de miniștrii Stelian Ion și Claudiu Năsui. Orban, despre Cîțu: Impecabil, cu o singură excepție

Andreea Bratu Data actualizării: Data publicării:
ludovic orban vorbeste la telefon, ciolos si kelemen se uita la el
Liderii coaliției de guvernare. Foto: INQUAM Photos/George Călin

Liderii PNL și-au exprimat din nou nemulțumirea în legătura cu activitatea miniștrilor USR PLUS în ședința Biroului Executiv Național de marți. Mai exact, președintele Ludovic Orban le-ar fi transmis colegilor că se abține „cu greu” să nu dea declarații despre situația din ministerele conduse de USR PLUS, susțin surse participante la discuții. Acesta l-a criticat pe Stelian Ion pentru proiectele de modificare a legilor justiției și pe Claudiu Năsui pentru situația de la Ministerul Economiei.

Liberalii sunt supărați pe ministrul Justiției Stelian Ion pentru că nu s-a consultat cu liderii coaliției în ceea ce privește modificarea legilor justiției. Aceștia cred că ministrul a vrut să își asume pe persoană fizică proiectele.

„Nu a existat nicio minimă consultare cu președintele României.”, le-ar fi spus Orban colegilor din partid. „În al doilea rând, nu poate să fie un proiect de lege a lui Stelian Ion, sau două, trei proiecte ale lui Stelian Ion. Ele trebuie să fie ale Guvernului, după o consultare în Coaliție”, și-a mai expirmat nemulțumirea președintele PNL.

Potrivit unor surse din partid, Ludovic Orban și-a anunțat colegii că va cere la ședința coaliției constituirea unui grup de lucru cu reprezentanți ai tuturor formațiunilor din Coaliție, la care să participe și un reprezentant al Administrației Prezidențiale care să discute legile justiției.

Ministrul Justiției a fost contestat în PNL și de Lucian Bode, ministrul Internelor. Acesta este nemulțumit că potrivit proiectelor de modificare a legilor justiției, „se preia la bucată poliția judiciară la Parchet”. În plus, se va majora salariul polițiștilor, detașați la DNA și DIICOT. „Va fi o concurență extraordinar de mare cine să meargă să fie detasat. Dacă acest lucru se întamplă, am îngropat Poliția Română și MAI”, ar fi spus Bode, potrivit surselor citate.

Președintele PNL Ludovic Orban l-a criticat dur și pe ministrul Economiei Claudiu Năsui, în special pentru întârzierea plăților pentru Măsura 2. „La un moment dat nu cred ca voi putea sa mai tac”, le-ar fi spus Orban colegilor din Biroul Național.

În absența premierului, care nu a participat la ședința PNL fiind prezent la întâlnirea cu reprezentanții HoReCa, Ludovic Orban s-a referit și la anunțul făcut de Cîțu luni, când a preconizat că la 1 iunie va fi primul „jalon” pentru revenirea la normalitate.

Orban a lăudat anunțul premierului, însă a criticat declarația acestuia referitoare la certificatul de vaccinare.

„Comunicarea premierului a fost impecabilă, cu o singură excepție: că nu e de acord cu certificatul de vaccinare. Păi dacă la nivelul Uniunii se stabilește, noi dacă nu suntem de acord ne discriminăm singuri. Mereu am spus că trebuie sa urmărim revenirea la normalitate”, ar fi declarat Ludovic Orban, în timpul ședinței BExN.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri