Surse: Cum a încercat Viorica Dăncilă să ajungă la Sibiu și a ajuns la Cluj

Adriana Duțulescu Data actualizării: Data publicării:
dancila dragnea bpn inquam octav ganea 20181113135808_OGN_8815-01

Premierul Viorica Dăncilă a încercat să obțină o invitație la Sibiu, unde sunt reuniți toți liderii Europei, dacă nu la Summit-ul informal al Consiliului European, măcar la o întâlnire neoficială cu șefii socialiștilor europeni sau o bilaterală cu un alt șef de guvern mai apropiat de Executivul de la București, au declarat pentru Digi24.ro surse din conducerea PSD. 

2019-05-08 sedinta guv instant-8243
sursa INQUAM PHOTOS

Înainte de ședința Consiliului European, cele două mari familii politice, PPE și PES au în mod tradițional întâlniri  șefilor de stat și de guvern, pentru a se pune de acord în privința punctelor de interes de pe agenda Consiliului. Fiind premier al țării gazdă pentru reuniunea de la Sibiu, Viorica Dăncilă a sperat că va fi invitată la informala socialiștilor, însă acest lucru nu s-a întâmplat. De altfel, socialiștii și-au anunțat sosirea pentru joi, fără a sta peste noapte în Sibiu, având un calendar de ședințe foarte strâns. A doua speranță era legată de o întrevedere la cină cu vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, miercuri seara, dar acesta a preferat să meargă singur la un restaurant din Sibiu, pentru a urmări partida de fotbal susținută de Ajax Amsterdam. 

Sursele Dgi24.ro susțin că pentru șeful Guvernului României s-a încercat și obținerea unei întâlniri bilaterale cu unul dintre premierii din grupul Vișegrad, în ideea că aceștia ar fi mai dispuși să accepte o discuție fără o pregătire prealabilă, dar nici acest lucru nu s-a concretizat, motiv pentru care, pentru a marca totuși mediatic, activitatea sa de prim-ministru, și-a pregătit o agendă încărcată de deplasări interne. Joi, Viorica Dăncilă se va afla la Alba și Cluj Napoca, unde vizitează spitalul de oncologie și va avea întâlniri cu mediul de afaceri. De remarcat că totuși, programul acesteia nu include mitingul organizat de PSD, joi, la Iași, pentru care Liviu Dragnea a cerut organizațiilor partidului să aducă în capitala Moldovei 40 000 de oameni. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri