Surse: Grindeanu va cere demiterea șefului CFR Călători, după accidentul tragic din gara Galați. Preoteasa, considerat „omul PNL”

Adriana Duțulescu Data publicării:
traian preoteasa
Directorul General al CFR Călători, Traian Preoteasa, a transmis că îşi va asuma "acţiunea sau inacţiunea" oricărui angajat al companiei, dar nu subfinantarea sistemului. FOTO: Inquam Photos / Ilona Andrei

Surse politice au declarat pentru Digi24.ro că ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, va cere Consiliului de Adminsitrație al CFR să îl demită pe șeful CFR Călători, Traian Preoteasa, pentru „proasta gestionare a incidentelor pe calea ferată din ultima perioadă”. 

Decizia lui Grindeanu ar fi una politică, social democrații fiind nemulțumiți de lipsa de asumare a directorului CFR Călătători, care a spus că nu își poate asuma „subfinanţarea cronică a sistemului feroviar din ultimii 30 de ani”.

Preoteasa este considerat un apropiat al PNL, fiind numit director interimar al CFR Marfă în mandatul lui Ludovic Orban și mai apoi numit în funcția de director al CFR Călători în luna septembrie a anului 2021, de către ministrul interimar al Transporturilor de la acea vreme, Dan Vîlceanu.

Luni, liderul PSD Giurgiu, Marian Mina, i-a reproșat lui Preoteasa că nu își asuma problemele din sistemul feroviar, după ce „zeci de ani” s-a „învârtit ca director prin tot sistemul feroviar românesc”.

„Cum să zici că n-ai nicio vină pentru accidentele recente, când, din 2021, PNL te-a pus director general la CFR Călători și apoi, cu proptele politice liberale, te-ai menținut în funcție până în ziua de azi?”, a scris Mina.

După accidentul produs sâmbătă seara în gara Galați, Traian Preoteasa a spus că: „Îmi voi asuma acţiunea sau inacţiunea oricărui angajat al CFR Călători (...) Nu îmi pot asuma însă, subfinanţarea cronică a sistemului feroviar din ultimii 30 de ani”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri