Surse: Ioan Rus l-ar putea înlocui pe Dan Șova la Ministerul Transporturilor

Data publicării:
ioan rus crop - mfax

Subiectul remanierii lui Dan Șova este discutat de câteva zile în interiorul PSD. Înlocuirea ar fi cerută de o parte din colegii săi social-democraţi, care se arată nemulţumiţi de prestaţia slabă a ministrului.

Concret, aceştia i-ar reproşa lui Dan Şova întârzierea construcţiei autostrăzii Comarnic-Braşov, dar şi impresia proastă pe care ar fi lăsat-o în timpul negocierilor cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional.

Aceleași surse mai spun că nemulțumit ar fi inclusiv premierul Victor PontaDan Şova face parte din Cabinetul Ponta din decembrie 2012.

Potrivit sursei citate, Ioan Rus este cel mai vehiculat nume pentru înlocuirea lui Dan Șova, care va susține o declarație de presă la ora 15:00. De altfel, intrarea în Executiv a lui Ioan Rus ar fi un câștig de imagine, au precizat sursele citate.

În guvernul Ponta I, Ioan Rus a fost șef al Interne în perioada 27 aprilie 2012 - 6 august 2012, după ce mai ocupase funcția în Cabinetul Adrian Năstase. După trei luni şi jumătate, pe 6 august 2012, Ioan Rus a anunţat că şi-a înaintat demisia de onoare din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, pentru că este un politician onest și corect. Demisia lui Ioan Rus a venit în contextul scandalului referitor la organizarea referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

După anunţarea rezultatelor, USL a contestat numărul total al alegătorilor şi a susţinut că, de fapt, sunt mai puţini români cu drept de vot, iar referendumul ar trebui validat. Scandalul listelor electorale a dus la demisia a doi miniştri, cel al Internelor, Ioan Rus, şi cel al Administraţiei, Victor Paul Dobre, şi la deschiderea unui dosar penal pe numele celui din urmă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri