Surse: Klaus Iohannis nu va semna numirea lui Corlățean ca vicepremier

Data actualizării: Data publicării:
up CORLATEAN agerpres-5.10.2015
Titus Corlîțean. Foto: Agerpres

Președintele Klaus Iohannis va respinge propunerea făcută de PSD pentru postul de vicepremier în locul Anei Birchall, care va trece la Ministerul Justiției. Titus Corlățean nu va primi aprobarea șefului Statului, informează surse oficiale. 

Președintele Iohannis ar fi foarte revoltat de nominalizarea lui Titus Corlățean pentru postul de vicepremier însărcinat cu gestionarea relațiilor cu partenerii strategici, având în vedere că social-democratul a fost ministru de Externe la alegerile prezidențiale din 2014, când alegătorii din Diaspora au fost împiedicați să voteze, exact cum s-a întâmplat și duminica trecută. Președintele ar fi spus în cadru privat că ”Titus Corlățean nu va fi ministru cât el va fi Președinte”.

În 2018, procurorii anticorupție au decis clasarea dosarului penal în care anchetau împiedicarea românilor din Diasporă să voteze la alegerile prezidențiale din 2014. Printre motive, refuzul Senatului de a aviza începerea urmăririi penale împotriva lui Titus Corlățean, la acel moment parlamentar PSD și ministru de Externe.

CEX al PSD a decis marți seara să trimită la Cotroceni trei propuneri de miniștri - Ana Birchall la Justiție, Roxana Mânzatu la Fonduri Europene și Titus Corlățean pentru postul de vicepremier. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri