Surse: Klaus Iohannis, ședință cu liderii coaliției după tensiunile pe buget

Data publicării:
klaus iohannis declaratii la palatul cotroceni
Președintele Klaus Iohannis. Foto: Administrația Prezidențială

Președintele Klaus Iohannis va avea o discuție, luni, cu liderii coaliției de guvernare, la Vila Lac, susțin surse politice. Întâlnirea a fost convocată pentru ora 18:00 și are ca temă principală bugetul de stat pentru anul 2021.

Președintele vrea să se asigure că nu vor exista probleme în coaliție în privința adoptării bugetului, după ce între partenerii de guvernare au apărut mai multe tensiuni. La discuții va participa și premierul Florin Cîțu.

Liderii celor trei partide din Coaliția de guvernare s-au reunit luni într-o nouă ședință tensionată pe tema legii bugetului, după ce miniștrii USR PLUS au amenințat că nu vor vota bugetul din cauză că ministerele lor nu au primit banii pe care i-ar fi dorit. Premierul Florin Cîțu i-a acuzat, înainte de ședință, că „nu știu să citească bugetul” și „fac scandal”. 

Ministerul Finanțelor a publicat joi seară proiectul de buget pentru anul 2021. Proiectul este conturat pe o creștere economică de 4,3%, Produsul intern brut la 1.116,83 miliarde lei, iar deficitul proiectat este de 80 de miliarde de lei (7,16% din PIB). Astfel, în acest an, veniturile sunt estimate la 364,9 miliarde de lei, cheltuielile la 444,90 miliarde de lei.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri