Surse: Liviu Dragnea şi Dan Şova ar vrea locul lui Victor Ponta în fruntea PSD

Data publicării:
dragnea sova

Oficial, Liviu Dragnea si Dan Şova neagă existenţa unei competiţii pentru preluarea conducerii PSD după alegerile prezidenţiale.

„Este extrem de important pentru a nu avea discuţii acum despre cine e preşedintele PSD după, noi avem preşedinte la PSD acum. Trebuie să ne concentrăm să câştigăm alegerile şi să dea Dumnezeu să avem această problemă în partid după prezidentiale”, spune Liviu Dragnea.

„E o ipoteză lansată în presă. Nu formează obiect de discuţie. Dacă va fi să candideze, Victor Ponta va câştiga după 17-18 noiembrie - atunci se poate face discuţie, până atunci orice discuție este inoportună”, spune și Dan Șova.

Amândoi încearcă să se folosească însă de campania neoficială pentru prezidenţiale pentru a aduna capital. Fiecare, cu metodele sale.

Vreau să vă anunț intenția mea de demisiona, de a mă retrage din fruntea Ministerului Transporturilor și din Guvernul României, singurul motiv fiind acela de a mă afla în prima linie a bătăliei electorale care urmează pentru funcția de președinte al Romaniei”, anunța Dan Șova săptămâna trecută.

„Asta este o prostie, să demisionăm ca să-l susţinem pe Victor, eventual să mergem şi in opoziţie. Nu se pune problema de aşa ceva”, a spus, în schimb, Liviu Dragnea.

Numirea lui Ioan Rus în Guvern în locul lui Dan Şova a alimentat în plus zvonul despre un conflict în partid între organizaţiile din Sud, fidele lui Liviu Dragnea, şi cele din Ardeal, apropiate de Dan Şova.

Nu e niciun fel de război în partid, în presă nu ştiu. Astea sunt nişte scenarii care nu au legătură cu realitatea, din fericire. Am auzit că se va juca cu cuţitele pe masă, colegii care au intrat la discuţie nu aveau niciun cuţit”, arată Liviu Dragnea.

Chiar dacă neagă şi el existenţa unui conflict, Victor Ponta preferă ca Liviu Dragnea să rămână deocamdată în Guvern.

Am să-i cer să rămână în funcția de ministru, trebuie să rămână, este vicepremier și are în coordonare unul dintre cele mai importante portofolii”, a spus premierul.

Numele candidatului PSD pentru alegerile prezidențiale urmează să fie anunţat oficial la Consiliul National al partidului de la inceputul lunii august.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri