Surse Mediafax: Rareș Bogdan, posibil candidat al PNL pentru Primăria Capitalei

Data publicării:
rares bogdan

Rareș Bogdan, cel care a deschis lista PNL la europarlamentare, ar putea fi candidatul partidului pentru funcția de primar general al Capitalei, la alegerile locale de anul viitor, au declarat pentru MEDIAFAX surse liberale.

Înainte ca Rareș Bogdan să se înscrie în PNL, liberalii l-au abordat pe Nicușor Dan pentru o posibilă candidatură la Primăria Capitalei, însă numai cu condiția ca acesta să-și depună adeziunea la PNL, au precizat sursele citate. Cu toate acestea, discuțiile nu s-au materializat deoarece Dan nu a dorit să se înscrie în formațiune.

Potrivit surselor menționate, în acel context, partidul condus de Ludovic Orban ar fi vrut ca Nicușor Dan să fie candidatul dreptei la Primăria Capitalei, însă Alianța USR-PLUS a avut alte planuri, dorind mai degrabă susținerea pentru această funcție a lui Vlad Voiculescu, membru al PLUS și fost ministru al Sănătății în Cabinetul Cioloș.

La ședințele Biroului Executiv și Biroului Politic Național ale PNL de luni, Rareș Bogdan este posibil să fie validat să preia șefia PNL București, înlocuindu-l pe Cristian Bușoi au mai precizat sursele liberale. Schimbarea lui Bușoi vine și după ce organizația PNL București a obținut un scor foarte slab la alegerile europarlamentare, cam jumătate din scorul general al partidului.

Prin urmare, este destul de probabil ca la BEX și BPN să fie formalizată decizia de schimbare a lui Cristian Bușoi, care a candidat pe locul al nouălea la alegerile europarlamentare pe lista PNL.

Conducerea partidului ar mai putea formaliza și înlocuirea lui Florin Alexe de la șefia PNL Sector 3, o decizie luată de liberali în martie 2018, dar care a întârziat să fie pusă în aplicare. Motivul schimbării lui Florin Alexe este „pactizarea” cu PSD, în contextul relației și colaborării sale cu primarul Sectorului 3 Robert Negoiță.

Și Cristian Olteanu ar putea fi demis de la șefia PNL Sector 5 au mai spus, pentru MEDIAFAX, sursele citate.

Până în prezent, singurul liberal care și-a anunțat candidatura pentru funcția de primar general al Capitalei este consilierul general Ciprian Ciucu. Totuși, surse liberale au precizat, pentru MEDIAFAX, că acesta nu va fi susținut de conducerea partidului, însă este posibil să fie nominalizat pentru a candida la o primărie de sector, posibil Primăria Sectorului 1.

Liberalii se vor reuni, la Parlament, în ședința Biroului Executiv, luni de la ora 11.00, urmând ca de la 13.00 să aibă loc Biroul Politic Național.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri