Surse: PSD are deja înlocuitor pentru Victor Ponta la Guvern

Data publicării:
VICTOR PONTA SEDINTA GUVERN PALATUL VICTORIA AGERPRES

PSD alcătuiește o foarte scurtă listă de posibile variante și se pare că ar avea un înlocuitor pentru Victor Ponta la șefia Guvernului. Problema este însă alta, relatează Elena Vijulie, jurnalist Digi24.

Surse apropiate conducerii PSD au explicat, în mod evident, că partidul nu poate vota pentru moțiunea de cenzură depusă astăzi de PNL, dar și că momentul politic este delicat.

PSD se află în fața unui congres, în urma căruia se va alege o nouă conducere și niciun lider nu își poate permite să scoată partidul de la guvernare cu câteva săptămâni înainte de alegerea unui nou lider.

Astfel, cei din conducerea PSD ar dori ca președintele Klaus Iohannis să facă o confirmare publică asupra faptului că, dacă Victor Ponta se va retrage de la șefia Guvernului, atunci șeful statului să nominalizeze un prim-ministru tot de la PSD. 

Moțiunea de cenzură a liberalilor se va citi miercuri, iar votul în plenul reunit se va da săptămâna viitoare, pe 29 septembrie, tot de la ora 10:00.

Titlul moţiunii este „Alege între România și Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!”

- un premier acuzat de fals în înscrisuri nu poate semna acte normative ale României;

- un premier acuzat de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată nu poate gira bugetul României;

- un premier aflat în fața judecătorilor pentru spălarea banilor nu poate avea pe mână taxele și contribuțiile românilor;

180 de parlamentari – 119 deputați și 61 de senatori – au semnat moțiunea de cenzură a PNL împotriva Guvernului Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri