Ședința de Guvern a fost închisă fără a fi adoptat programul „Anghel Saligny”

Data actualizării: Data publicării:
florin citu conduce sedinta de guvern
Premierul Floin Cîțu Foto: gov.ro

După o discuție între premier și miniștrii cabinetului, care a durat aproape două ore, ședința de guvern s-a ținut doar pentru câteva minute, astfel încât să fie închisă oficial ședința începută la ora 11 și suspendată după scandalul dintre premierul Cîțu și USR PLUS, declanșat de includerea pe ordinea de zi suplimentară a proiectului de investiții „Anghel Saligny”.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a confirmat la Digi24 că ședința de Guvern a avut loc în această seară și că s-a încheiat. 

Miniștrii USR PLUS au anunțat astăzi că nu mai merg în ședința de guvern, care era programată pentru ora 19.00. Dan Barna a anunțat că lucrurile vor fi tranșate mâine dimineață, în cadrul unei ședințe a coaliției de guvernare, repetând că toate opțiunile sunt pe masă.

Ședința de guvern începută la ora 11 a fost întreruptă, după ce premierul Florin Cîțu a vrut să introducă pe ordinea de zi suplimentară programul de investiții de 50 de miliarde „Anghel Saligny”. Cei de la USR PLUS au amenințat, nervoși, că vor depune o moțiune de cenzură, dacă se adoptă proiectul, acuzând faptul că nu există avizele necesare. Însă, surse guvernamentale au explicat pentru Digi24.ro că proiectul poate fi adoptat fără avize în baza HG care reglementează procedura de avizare și care „nu lasă loc pentru a bloca activitatea executivului”.

 

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri