Surse: Sondaj prezentat în ședința PNL. Liberalii se mențin la 21%, PSD scade sub 30%. Câte procente au AUR și USR

Robert Kiss Data actualizării: Data publicării:
ciuca si ciolacu_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. Foto: INQUAM Photos/ Octav Ganea

În ședința BPN, primvicepreședintele PNL, Dan Motreanu, le-a prezentat colegilor un sondaj realizat de INSCOP la comanda PNL, au precizat surse participante la ședință pentru digi24.ro.

Potrivit sondajului prezentat, liberalii au 21%, în timp ce PSD scade sub 30%. AUR și USR câștigă procente.

  • PSD - 29%
  • PNL - 21%
  • AUR - 17%
  • USR - 12%

„Avem un public care dorește stabilitate, un public care așteaptă măsuri liberale, în Sănătate, Educație și Agricultură. Primarii din mediul rural sunt motorul partidului și va trebui să îi sprijinim. Trebuie să avem politici țintite pentru publicul cu studii superioare din marile orașe. PNL este stabilizat în jurul a 20 la sută, dar are potențial de creștere”, le-a spus Dan Motreanu colegilor, potrivit surselor citate.

Liderii PNL s-au reunit, joi, în ședința BPN, pentru a discuta despre rotația guvernamentală și negocierile cu PSD, dar și despre problemele din interiorul partidului. Înainte de ședința care are loc la Palatul Parlamentului, Nicolae Ciucă și conducerea partidului au avut, miercuri, o întâlnire informală cu liderii din teritoriu.

Potrivit unor surse participante la discuții, mai mulți lideri importanți, printre care Vasile Blaga, Ilie Bolojan sau Emil Boc și-au exprimat nemulțumirea în legătură cu situația din partid. „Am ajuns ospătarii PSD”, le-ar fi spus Blaga colegilor, în ședința de la Vila Lac.

Cei mai vocali lideri din partid au fost Ilie Bolojan, Raluca Turcan, Vasile Blaga, Emil Boc sau Gheorghe Falcă, spun surse participante la ședință. 

Citește și Surse: Scandal în PNL, înaintea ședinței BPN. Blaga: „Am ajuns ospătarii PSD”. Rareș Bogdan s-a propus vicepremier și la Transporturi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri