Surse: Un oficial BNR ar putea prelua portofoliul Finanţelor

Data publicării:
BNR -Mediafax Foto-Octav Ganea

ACTUALIZARE 17.30. „Am avut o discuție cu domnul guvernator și cu domnul viceguvernator, cu ministrul de Finanțe și ministrul Bugetului despre proiectul cu ratele, faimosul proiect cu înjumătățirea ratelor, și, de asemenea am făcut un follow-up al vizitei Comisiei Europene, FMI și Băncii Mondiale”, a declarat Victor Ponta, la ieșirea de la BNR.

În legătură cu viitorul ministru de Finanțe, premierul a spus: „Am glumit pe seama faptului că domnul Bogdan Olteanu...nu, nu e domnul Bogdan Olteanu”.

În ceea ce-l privește pe Florin Georgescu, Victor Ponta a spus că acesta este întotdeauna o variantă pentru portofoliul Finanțelor, „dar nu vrea”.  

_____________________________________________________________________________________

Ar fi două variante pentru Ministerul de Finanțe: fostul deținător al acestui portofoliu, Florin Georgescu - cel care ocupă, în prezent postul de viceguvernator al Băncii Naționale - sau Bogdan Olteanu, care ocupă tot funcția de viceguvernator BNR.

Vicepremierul Daniel Chiţoiu, ministru al Finanţelor, a declarat, joi, că nu crede că va fi remaniat, iar întrebat despre eventuala sa demisie, el a răspuns: „E o posibilitate, mâine voi da un răspuns”.

Surse din PNL spun că, mâine, în Delegaţia permanentă a partidului, s-ar putea decide ca ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, să fie înlocuit cu Eugen Nicolăescu.

Schimbările ar putea veni în contextul noului scandal la nivelul USL privind propunerea de reeşalonarea creditelor.

Victor Ponta a spus că subiectul s-a discutat în Uniune, dar Crin Antonescu l-a contrazis.

Surse din Uniune au declarat anterior pentru Mediafax că măsura anunţată de Guvern, în urma negocierilor cu reprezentanţii FMI, de reeşalonare a creditelor la bănci nu a fost discutată la nivelul USL.

Potrivit surselor citate, măsura nu a fost discutată la nivelul USL, fiind promovată de Ministerul de Finanţe, condus de liberalul Daniel Chiţoiu, prin intermediului ministrului delegat pentru buget, Liviu Voinea.

  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri