SURSE: Victor Ponta și-a anulat vizita la Chișinău 

Data publicării:
ponta - leanca - gov.ro

UPDATE 14.00 Premierul Victor Ponta și-a anulat „vizita-fulger” la Chișinău din cauza instabilității politice. 


Portalul de ştiri din Moldova Unimedia.info a transmis, citând unele surse, că premierul Ponta va efectua o „vizită-fulger” la Chişinău.

„Premierul a avut, luni, unele convorbiri telefonice legate de o astfel de vizită”, au precizat, de asemenea, surse politice pentru Mediafax. 

Şi Radio Chişinău a informat, citând surse din cadrul partidelor pro-europene, că un grup de politicieni europeni se va afla, marţi, la Chişinău, pentru a discuta cu partidele parlamentare despre situaţia politică din Republica Moldova.

Potrivit surselor, din delegaţie ar fi urmat să facă parte premierul român Victor Ponta, preşedintele comisiei pentru politică externă a Parlamentului European, Elmar Brok, preşedintele Alianţei Partidelor Liberale şi Democrate pentru Europa (ALDE), Graham Watson, precum şi un reprezentant al socialiştilor europeni.

Klaus Iohannis și-a amânat ieri vizita

De altfel, luni Administrația Prezidențială a confirmat că vizita lui Klaus Iohannis la Chișinău, programată pentru 22-23 ianuarie, va fi amânată.

Președintele Klaus Iohannis a vorbit la telefon cu omologul său moldovean, Nicolae Timofti, despre „contextul politic postelectoral din Republica Moldova și negocierile în vederea alcătuirii unui nou guvern”, se arată într-un comunicat al președinției.

Cei doi șefi de stat au fost de acord că în prezent nu sunt întrunite în Republica Moldova condițiile pentru vizita de stat a Președintelui României, programată inițial pentru 22-23 ianuarie a.c. Ambii înalți oficiali au opinat că alegerea conducerii Parlamentului și validarea unui guvern la Chișinău vor asigura condițiile unui dialog politic cuprinzător și pragmatic, orientat spre susținerea parcursului european al Republicii Moldova. În final, s-a convenit ca vizita de stat la Chișinău a Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, să aibă loc în perioada imediat următoare instalării noului guvern”, se mai arată în comunicat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri