Sari la conținut

SUSPENDARE. Traian Băsescu: Îl rog pe Călin Anton Constantin Popescu-Tăriceanu-inimă zburdalnică să citească Constituția

„Ultimul subiect, cel mai dezbătut, mai dezbătut chiar decât SUMMITUL NATO, acela al suspendării. Aș vrea să-l rog pe Călin Anton Constantin Popescu-Tăriceanu să citească bine Constituția. Nu poate planifica votul pe 23 septembrie și referendumul pe 2 noiembrie. În Constituție se precizează foarte clar că președintele poate fi suspendat pentru o perioadă de maxim 30 de zile”, a declarat Traian Băsescu.

„Rugămintea mea la Călin Anton Constantin Popescu-Tăriceanu-inimă zburdalnică este să citească Constituția ca să nu se mai facă de râs atunci când planifică programul dat de Voiculescu. Voiculescu este apăsat acum de plafonul pușcăriei, nu judecă normal, dar el e în libertate, așa că ar trebui să judece după Constituție”, a subliniat președintele.

Astăzi, Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, a inițiat strângerea de semnături pentru suspendarea președintelui Traian Băsescu. Ar fi al treilea demers de acest gen îndreptat împotriva preşedintelui. Traian Băsescu s-a întors la Cotroceni, după prima sa suspendare, cea din 2007. Trei sferturi din cei care au mers atunci la referendum au votat împotriva demiterii.

A revenit în funcţie şi după suspendarea din 2012, însă atunci au fost aproape şapte milioane şi jumătate de voturi în favoarea demiterii sale.

În ambele situaţii, referendumurile au fost invalidate de Curtea Constituţională, pentru că la urne au mers mai puţin de 50% plus unu dintre românii cu drept de vot.

Ilie Sârbu, întrebat ce câștigă cetățenii din suspendarea președintelui: „Nimic, aici nu e vorba de cetățeni”
UDMR nu susţine demersurile de suspendare. Kelemen Hunor: Este inoportun şi inutil
Blaga, despre suspendarea lui Băsescu: „Românii s-au săturat de scandal”
De ce este cerută suspendarea lui Traian Băsescu aproape de finalul mandatului
Cererea de suspendare a lui Traian Băsescu. Motivele invocate de şeful Senatului 
Titus Corlățean consideră că Traian Băsescu ar trebui să-și termine mandatul de președinte
Victor Ponta: Discutăm în PSD despre demersul lui Tăriceanu, orice zi fără Băsescu e un rău mai puţin
Pe aceeași temă