Suspendarea de anul trecut a președintelui Traian Băsescu împarte USL

Data publicării:
20032013 20suspendare-55908

Victor Ponta recunoaşte că suspendarea lui Traian Băsescu i-a creat dezavantaje, mai ales în plan extern, însă Crin Antonescu spune că are conştiinţa împăcată.

Este o decizie pe care nu o regret. Sigură că regret deznodământul ei, pentru că prelungește o stare de tensiune și, până la urmă, încalcă o exprimare populară de mare amploare”, a declarat Crin Antonescu

Cu totul altfel priveşte Victor Ponta episodul petrecut anul trecut. „După episodul din vară am avut foarte mult de pierdut . Mi-au ramas si niste cicactrici pe care nu le voi.... rana s-a vindecat, cum e povestea cu plagiatul, dar cicatricea va ramane totdeauna, și peste 10, și peste 20 de ani”, a spus Victor Ponta

În replică, liderul liberal Crin Antonescu îi aminteşte premierului că PSD a acceptat menţinerea cvorumului de prezenţă la referendumul de demitere. „Dacă privim acum, la distanță de aproape un an, văd că unii riscă să uite detaliul acelei erate care a fost cheia soluționării acelei probleme, a schimbat legea, articolul încât referendumul să nu fie validat”, a declarat Crin Antonescu.

Premierul Victor Ponta mai spune că nu s-ar mai implica într-un nou demers de suspendare a şefului statului şi că a acceptat că poate coabita cu Traian Băsescu până în 2014.

La referendumul de demitere a preşedintelui, din vara anului trecut, s-au prezentat la vot doar 8,4 milioane de alegători, în condiţiile în care ar fi fost nevoie de un cvorum de peste 9 milioane de voturi pentru ca rezultatul să fie validat.

Citiți și:

Antonescu: Nu am o vulnerabilitate în cursa prezidențială provocată de referendum

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri