Sute de cetăţeni care au semnat pentru campania "Fără penali", convocaţi de un primar PSD pentru a da declaraţii

Data actualizării: Data publicării:
41752306_399763393888547_8003506753905885184_o
Foto: Facebook

"Cetățenii care sunt constrânși sau șantajați să scrie sau să semneze diverse declarații sunt rugați să ne contacteze de urgență pentru a le acorda sprijinul juridic în vederea depunerii unor plângeri penale împotriva celor care săvârșesc astfel de fapte", se arată într-o postare de pe pagina campaniei Fără penali în funcţii publice, în condiţiile în care Primăria Vişeu de Sus, condusă de Vasile Coman, i-a convocat pe cetăţenii care au semnat să confirme că  semnăturile le aparţin.

41752306_399763393888547_8003506753905885184_o
Foto: Facebook

Citiţi şi: De ce îl detronează baronii pe Dragnea

Mai jos, postarea de pe pagina de facebook Fără penali în funcţii publice:

Primarul din Vișeu de Sus, Vasile Coman, exercită presiuni asupra celor 588 de cetățeni care au semnat listele #FaraPenali.

Semnatarii inițiativei sunt convocați la sediul primăriei (vezi imagine stânga) și puși să dea o declarație scrisă că au semnat acele liste.

Acest gest abuziv reprezintă un act de presiune exercitat asupra oamenilor care au decis că nu mai vor să fie conduși de infractori.

În fața acestui abuz reamintim semnatarilor DREPTURILE pe care le au:
• Nimeni nu este obligat să răspundă convocării primăriei. Primăria nu poate anula decât acele semnături pentru care primește o contestație scrisă.

• Nimeni nu poate fi forțat să dea o declarație împotriva propriei voințe. Validarea semnăturilor nu depinde de recunoașterea în scris a semnăturii. Primăria este OBLIGATĂ de lege să constate validitatea ei dacă nu s-a primit o contestație.

• Cetățenii care sunt constrânși sau șantajați să scrie sau să semneze diverse declarații sunt rugați să ne contacteze de urgență pentru a le acorda sprijinul juridic în vederea depunerii unor plângeri penale împotriva celor care săvârșesc astfel de fapte".

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri