T. Băsescu a prezentat în plenul Senatului un document în favoarea E. Udrea

Data publicării:
Traian Basescu si Elena Udrea miting electoral 2009-Mediafax Foto-Liviu Maftei

Avocaţii Elenei Udrea cer rejudecarea dosarului Gala Bute, cu o săptămână înainte de pronunţarea definitivă. Apărătorii se pregătesc să facă o cerere la instanța supremă în care invocă un document secret, pe care l-a prezentat azi Traian Băsescu în plenul Senatului şi care ar fi fost folosit în dosarul Elenei Udrea. În primă instanţă, Elena Udrea este condamnată în Dosarul Gala Bute la 6 ani de închisoare.

Fostul preşedinte Traian Băsescu susţine că ofiţerii SRI trasmiteau informaţii procurorilor anticorupţie care însă nu ajungeau să fie cunoscute şi de cei acuzaţi, ca să-şi construiască apărarea.

Senatorul PMP a anunţat că trimite acest act către Comisia de control a SRI, către Inspectia Judiciară, dar şi către preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Vorbește despre oameni care se află într-un dosar penal. Finalul acestui document spune așa: 'Pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin în domeniul securității naționale, vă adresăm rugămintea ca datele prezentate să fie destinate exclusiv informării procurorului de caz, potrivit principiului necesității de a cunoaște, fără a fi introduse în dosarul cauzei'. Extrem de grav! Informațiile care au fost transmise DNA nu au fost destinate și avocatului și inculpaților. Mă tem că ne arată un mod de lucru când e vorba de eliminarea unor oameni politici incomozi”, a susținu Traian Băsescu.

Intenționez să formulez o asemenea cerere și am să o sprijin pe informațiile care au apărut în plan public prin intermediul dumneavoastră. Se referă la niște documente concrete, aspecte concrete, privește un alt dosar care a fost inițial constituit la DNA Alba, închis și ulterior redeschis pentru a fi acuzată doamna Udrea. Sunt lucruri care trebuiesc lămurite ca instanța să poate pronunța o soluție legală și corectă”, a spus Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri