T.Băsescu: „Asta nu e Constituția României, ci a unei găști”

Data publicării:
basescu noua tribuna 4 presidency.ro

Președintele a vorbit despre majoritatea USL ca despre „o gașcă de politicieni care vor să facă o Constituție pentru ei și uită ce a pățit Adrian Năstase. Și Adrian Năstase a vrut să facă o constituție pentru el”.

„Asta nu e Constituția României, ci a unei gaști”, a spus președintele.

Traian Băsescu a mai spus că va semna decretul pentru organizarea referendumului privind parlamentul unicameral cu 300 de membri în funcție de decizia USL privind revizuirea Constituției.

„Am initțat referendumul pe fondul faptului ca majoritatea parlamentară, USL, nu respectă referendumul din 2009. Așa am speranța că atunci când se vor hotarî să promoveze Constituția vor deveni realiști și vor promova un proiect care să țină cont de acel referendum. Dacă nu, partea formală este deja parcursă, le voi reaminti printr-un referendum ce vor românii”, a spus șeful statului.

Victor Ponta declara vineri, la Digi24, că ia în considerare amânarea revizuirii cu un an, astfel încât referendumul pentru noua Constituție să poată trece cu cvorum de 30%.

Traian Băsescu a participat la întânirea fondatorilor Fundației Mișcarea Populară cu șefii de filiale din teritoriu. 

Întrebat despre transformarea fundației în partid, Băsescu a spus: „M-am bucurat că cei din conducerea Fundației au vrut să facă o întâlnire cu șefii filialelor și că m-au invitat. Nu s-a discutat despre partid, deși eu i-am încurajat, o fundație are nevoie de un vehicul politic și să sperăm că vor reuși”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri