T. Băsescu: Când prospera Omar Hayssam, V. Ponta era șeful Corpului de Control al premierului Năstase

Data publicării:
traian basescu cotroceni presidency ro 26 feb-3

Într-un interviu acordat cotidianului „România liberă”, președintele afirmă că pactul de coabitare este „semnul neîncrederii” în premierul Victor Ponta.

„Acest pact este tocmai semnul neîncrederii. Altfel rămâneam la atribuţiile constituţionale. Nu este doar expresia neîncrederii mele în Victor Ponta. În fond, şi el are nişte schelete în dulap, fiindcă pe vremea în care prospera Omar Hayssam, el era şeful Corpului de Control al premierului Năstase. Avea în atribuţii inclusiv verificarea privatizărilor”, spune șeful statului.

„Dincolo de aceste amănunte, acordul de coabitare prezentat la Bruxelles i-a făcut pe liderii europeni să răsufle uşuraţi şi să spere că se va respecta regula jocului”, adaugă Traian Băsescu.

Întrebat dacă se teme de o nouă tentativă de suspendare a sa din funcție, președintele răspunde: „Sigur că nu mi-aş dori o nouă suspendare, fiindcă ar arunca din nou ţara în aer, dar venirea lui Omar Hayssam se pare că e un catalizator pe această direcţie. Sunt prea mulţi cei îngrijoraţi”.

Traian Băsescu afirmă că de Omar Hayssam le este frică „unor politicieni”.

„Tot ce ştiu este din presă, dacă aş vrea să-i enumăr pe toţi, sigur aş omite mulţi dintre ei. Ce ştiu cu certitudine este că preşedintele şi premierul României de dinainte de 2004 au primit 86 de informări mari despre Omar Hayssam. Le-am cerut eu când au fost răpiţi ziariştii, fiindcă voiam să aflu ce ştiau statul şi cei aflaţi în fruntea instituţiilor despre el. Am primit toate informările făcute de servicii în legătură cu Hayssam”, precizează președintele.

Traian Băsescu susţine că sirianul a avut legături foarte puternice în interiorul PSD, dar şi în PNL. Şeful statului aminteşete că, după 2004, Omar Hayssam a făcut un efort de integrare în Alianţa DA şi a fost surprins în fotografii cu Dinu Patriciu.  

 Pe 19 iulie, președinția a anunțat că Omar Hayssam a fost adus în România. Condamnat definitiv la 20 de ani de închisoare pentru terorism, sirianul este încarcerat la Penitenciarul Rahova.

Citiți și: 

Omar Hayssam a fost audiat la DNA în dosarul IPRS Băneasa

Digi24 a vorbit cu oficialii agenției de știri siriene. Informația că Omar Hayssam ar fi fost adus din Irak, infirmată

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri