T. Băsescu despre manifestările electorale ale Jobbik: „Oricine poate fi expulzat în plin sejur în România”

Data publicării:
basescu cotroceni 8 oct-3

„Este mesajul care îl transmit și politicienilor maghiari: statul român nu va tolera mesaje care contravin Constituției României”, a spus președintele. „Oricine poate fi expulzat în plin sejur”, a adăugat Traian Băsescu.

Răspunzând comentariilor făcute de liderul Jobbik, Vona Gabor, potrivit căruia liderii români nu sunt bine informați, președintele a dat asigurări că statul român știe foarte bine ce declarații sunt făcute la mitingurile din România, iar structurile de conducere în niciun caz nu se informează din presă.

„Să fie convins domnul preşedinte al Jobbik că îi ştim foarte bine activitatea politică”, a spus Traian Băsescu.

Întrebat despre o eventuală procedură de a-l declara indezirabil pe Vona Gabor, Traian Băsescu s-a limitat să spună că aceasta este „mai complicată”, dar există și alte mijloace. Președintele a refuzat să dea detalii, precizând că acestea vor fi aduse la cunoștința publicului, vineri, de Ministerul de Interne.

„Lecții de la politicienii maghiari nu primim, mai ales în ceea ce privește tratamentul minorităților”, a mai spus președintele.

El a menționat, în context, că personal a făcut campanii electorale și în Italia, Spania, Franța sau SUA, acolo unde existau comunități românești numeroane, dar niciodată nu și-a permis să dea indicații sau să aibă abordări separatiste.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri