T.Băsescu, despre natalitate: Cum Dumnezeu femeia romă poate ţine cinci-şase copii, iar românca nu poate?

Data publicării:
traian basescu cotroceni presidency ro 17 iun

Nu aş vrea să vă întreb câte dintre dumneavoastră aveţi copii. Dar mă uit cât am muncit cu fetele mele, măritate-nemăritate, "Faceţi, fetelor, un copil, că până la urmă este un act patriotic". Mă rog, cu asta mică am reuşit până la urmă, cu cea mare nu reuşesc”, a spus Traian Băsescu la o întâlnire cu femeile de succes.

Președintele a arătat că în actualul ritm de scădere demografică, România va ajunge să aibă numai 15 milioane de locuitori în 2030, adică „o pierdere uriaşă”, ceea ce va aduce şi „o schimbare consistentă a structurii populaţiei pentru că avem minoritatea roma, care este extrem de productivă”.

„Cum Dumnezeu femeia romă poate ţine cinci-şase copii, iar românca nu poate? E adevărat, ea nu este manager, femeia romă (...) Trebuie să mergem şi în zona cealaltă. Poate maternitatea este una dintre misiunile fundamentale ale femeii, asta mi se pare mie”, a afirmat Traian Băsescu, citat de Mediafax.

Una dintre interlocutoarele sale i-a argumentat că nivelul de protecţie a femeii însărcinate şi gravide s-a redus în timpul Guvernului Boc, atât privind concediul maternal, cât şi indemnizaţia pentru creşterea copilului.

Preşedintele i-a replicat că România are una dintre cele mai favorabile legislaţii din UE în acest sens, în condiţiile în care în Belgia stau numai 30 de zile în concediu de creştere a copilului, fără concediu prenatal.

„Problemele nu sunt la timp, sunt la susţinerea financiară, lucru pe care îl recunosc”, a spus Traian Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri