T. Băsescu intervine în disputa pe Codul Silvic: În problema pădurilor, și V. Ponta, și K. Iohannis sunt diletanți

Data publicării:
basescu bilant ministerul public 2011 - mfax

În problema pădurilor, amândoi sunt doi dilentanţi. Iohannis începe să se trezească şi să îşi dea seama că are de-a face cu un om perfid, însă Iohannis nu va putea fi credibil dacă nu pune mâna pe carte”, a declarat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte îi recomandă lui Klaus Iohannis să vorbească despre socrul lui Victor Ponta, Ilie Sârbu, care era ministru al Agriculturii în 2003, atunci când statul a semnat contractul cu austriecii de la Holtzindustrie Schweighofer, companie al cărui nume este vehiculat în scandalul provocat de Codul Silvic.

Directorul actual al Romsilva era secretar de stat în Ministerul Agriculturii, mâna dreaptă a socrului Sârbu şi responsabil de păduri când s-a semnat contractul pe 10 ani, în 2003, cu firma austriacă. Având aceste elemente, Iohannis parcă e, vorba unui domn din presă, marele mut”, a dăugat fostul președinte.

Traian Băsescu critică şi intenţia Guvernului de a interzice exporturile de buşteni, cherestea şi lemn de foc până la 31 august.

„Este o escrocherie de ultimă speţă. Copacul este protejat în toată Uniunea Europeană cât timp este în picioare. În momentul în care a fost tăiat devine marfă şi nu mai poţi pune restricţii. Nu va face altceva decât să ia peste ceafă palme cum a mai luat de la Barroso”, a spus Traian Băsescu.

Traian Băsescu spune că soluţia optimă pentru a opri defrişările masive este restricţionarea tăierii copacilor, măsură despre care, susţine el, se feresc să vorbească şi preşedintele, şi premierul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri