T. Băsescu: Premierul m-a asigurat ca va rezolva problema MCV legată de prezenţa lui R. Fenechiu în Guvern

Data publicării:
fenechiu Mediafax Foto-Liviu Chirica

„Acum hai să fim cinstiţi: eu nu sunt aici apărătorul lui Victor Ponta, dar este clar că există nişte sensibilităţi politice. Se pare că liberalii ţin foarte mult la prezenţa domnului Fenechiu în Guvern. În condiţiile astea, premierul trebuie să rezolve şi problema legată de MCV şi trebuie să aibă grijă să nu creeze un moment de instabilitate politică ce ne-ar costa infinit mai mult. Pot să îl înţeleg, dar m-a asigurat că va fi rezolvat acest lucru", a declarat preşedintele Băsescu, duminică, la PRO TV.

El a precizat că a discutat ultima oară acum trei săptămâni cu premierul Ponta pe acest subiect, iar răspunsul acestuia a fost pozitiv privind rezolvarea problemei MCV legată de miniştrii cu dosare penale, informează Mediafax.

"Nu ştiu ce va face, eu ştiu că nu am trimis nu numai discuţii, am trimis şi scrisori primului-ministru şi Parlamentului, extrăgând din raportul MCV cele opt puncte, le-am trimis scrisori. Cred că şi acum vreo trei săptămâni am reluat discuţia pe MCV şi răspunsul a fost pozitiv", a afirmat Băsescu, întrebat când a discutat cu premierul acest subiect şi ce răspuns i-a oferit acesta.

Relu Fenechiu a fost trimis în judecată de procurorii DNA, anul trecut, pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată şi continuată, fapte care ar fi fost comise în perioada în care a fost acţionar sau administrator la trei firme.

„Cerinţele constituţionale, inclusiv suspendarea din funcţia de ministru în cazul trimiterii în judecată, vor trebui aplicate în integralitate”, se menţiona în raportul MCV dat publicităţii, în februarie, de Comisia Europeană. 

Relu Fenechiu: „Lui Traian Băsescu nu îi place ce am găsit în minister”

Ministerul Transporturilor, Relu Fenechiu, susţine că atacurile preşedintelui la adresa sa nu au legătură cu Raportul MCV, ci ţin de ce a descoperit în minister despre foştii miniştri ai Transporturilor.

„Lui Traian Băsescu nu îi place ce am găsit în minister. Ar fi vrut să fie miniştri care să nu caute nimic din trecutul ministerului, a celor care s-au perindat în fruntea ministerului", a declarat, pentru Gândul, Relu Fenechiu.

 Relu Fenechiu a precizat că poziţiile premierului au fost destul de clare şi că "doar preşedintele Băsescu are o problemă cu el". "Comisarii europeni deblochează programul operaţional pe transporturi cu mine ministru, iar în ţară vor veni patru miliarde de euro", a adăugat Relu Fenechiu.

Preşedintele Crin Antonescu a declarat, la rândul său, că nu a avut nicio o discuţie în ultimele săptămâni cu premierul Victor Ponta despre ministrul Relu Fenechiu. „PNL îşi menţine sprijinul pentru ministrul Relu Fenechiu. Nu a existat nicio discuţie cu premierul pe acest subiect”, a precizat Crin Antonescu.    

Comunică de două-trei ori pe săptămână cu premierul

Președintele Traian Băsescu a mai declarat, duminică, la Pro TV, că relația sa de comunicare cu premierul Victor Ponta este foarte bună, având discuții „extrem de deschise”, de cel puțin două-trei ori pe săptămână, precum și întâlniri la o săptămână sau două.

„Da, am și o relație de comunicare foarte bună. Discuțiile mele cu premierul sunt extrem de deschise pe problemele pe care dorește să le discutăm. Vorbim destul de des, cel puțin de două - trei ori pe săptămână, ne întâlnim o dată la o săptămână, la două săptămâni", a afirmat președintele.

El a subliniat că acordul său de coabitare cu prim-ministrul, necesar „pentru a nu arunca țara în aer” nu ar trebui să încurce funcționarea USL, care are toate motivele să reziste în continuare.

„Da, eu nu văd niciun motiv pentru care să nu reziste (USL - n.r.). Cu ce încurcă acest pact, pentru că el se referă doar la relația președinte-premier? Eu nu am un pact de coabitare cu USL, nu am un pact de coabitare cu Parlamentul, dar cele două ramuri ale executivului, președinte și Guvern, trebuie să coopereze, pentru că altfel aruncăm țara în aer”, a argumentat Traian Băsescu. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri