T. Băsescu: „Să vinzi Limba română în an centenar este o ticăloşie fără margini”

Data publicării:
basescu dragnea colaj

Senatorul PMP Traian Băsescu critică decizia Guvernului în ceea ce priveşte orele de Limba română la clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale şi susţine că pentru preşedintele PSD, Liviu Dragnea, "România a devenit o tarabă pe care scrie 'totul este de vânzare'", relatează Agerpres

"În luna august 2018, prin Ordonanţa 9, se stabilea că în învăţământul primar, la clasele cu predare în limbile minorităţilor, orele de Limbă română să fie predate de profesori absolvenţi ai Facultăţii de limba şi literatura română. A fost o măsură corectă, având în vedere că mulţi din învăţătorii etnici maghiari, cadre didactice cu studii medii, pregătiţi în şcoli de limba maghiară, pot avea dificultăţi în vorbirea şi scrierea corectă a Limbii române.

Acest lucru a înfuriat conducerea UDMR, care desfăşoară, cu complicitatea PSD, o politică agresivă de de-românizare şi de maghiarizare a zonelor locuite de minoritarii maghiari. A fost suficient ca UDMR să ameninţe şi vânzătorul naţional, Dragnea, a ordonat Dăncilei anularea textului din Ordonanţa 9/2018.

Textul care susţinea învăţarea Limbii române de către toţi cetăţenii ţării a fost anulat imediat printr-o ordonanţă de urgenţă", a scris Traian Băsescu, vineri, pe Facebook.

El completează şi spune: "Oare unde au fost 'patrioţii' de la ALDE?".

"Limba română este cel mai puternic liant al acestei naţiuni. Să vinzi Limba română în an centenar este o ticăloşie fără margini. Pentru Dragnea, România a devenit o tarabă pe care scrie 'totul este de vânzare', de la gaze naturale, înzestrarea armatei şi funcţii de ministru până la Limba română", conchide Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri