T. Băsescu: Uneori îl sun eu pe procurorul general, alteori mă sună el pe mine

Data publicării:
nitu crop

„S-au făcut specualţii privind telefonul pe care l-am dat procurorului general. Prin ceea ce a comandat premierul Victor Ponta, a transmis ministrului justiţiei şi a executat procurorul general s-au încălcat şi legea şi acordul de cooperare institutionala preşedinte – premier. Pentru cei care au fost păcăliţi de abordarea unor prezentatori că preşedintele nu are dreptul să dea telefon la procurorul general: uneori îl sun eu pe procurorul general, alteori mă sună el pe mine în probleme care ţin de obligaţiile relaţiilor de serviciu.

Dacă ar fi după unii comentatori, când sunt informat de procurorul general privind discuţiile în cadrul MCV ar trebui să închid telefonul. Sau când vreau să îl atenţionez: Atenţie cu întreruperea mandatelor chiar dacă sunt mandate pe termen limitat!, Atenţie cu întreruperea fără motivare!, Atenţie că procurorul şef al DNA are alte propuneri decât cele pe care dumneavoastră le-aţi pus în aplicare! Acest tip de relaţie există şi va funcţiona întotdeauna. Voi fi incorect în momentul când voi întreba depsre soartea unui dosar de anchetă.

Când e vorba de coordonarea acţiunilor noastre pe MCV, de corecată aplicare a regulamentului de funcţionare a DNA, am toată îndreptăţirea să discut cu procurorul general să îi atrag atenţia, să exprim punctul meu de vedere, mai ales că apăruse un conflict între propunerile făcute de DNA şi cele făcute de ministru. Era un conflict instituţional – puterea judecătoreacă şi Guvern", a declarat preşedintele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri