T. Meleşcanu, la Digi24, despre haosul de la votul din diaspora: Care este vina mea?

Data actualizării: Data publicării:
teodor-melescanu-govro

Ca de fiecare dată în ultimii ani, românii au votat din nou masiv în diaspora. Au fost atât de mulţi, încât au aşteptat chiar şi nouă ore la coadă, pentru a ajunge la secţiile de votare. „Lucrurile au fost mai dificile pentru că prezenţa a fost atât de mare. S-a mers cam pe 30% prezenţă la vot”, a declarat la Digi24 Teodor Meleşcanu.

Londra, Roma, Munchen, Copenhaga, Paris, Barcelona sunt doar câteva dintre oraşele în care s-au format cozi kilometrice, cum în unele locuri nu s-au mai văzut niciodată. Şi deşi s-au aşezat la coadă cu mult înaintea închiderii urnelor, mulţi dintre ei nu au apucat să voteze. De altfel, Ministerul român de Externe a cerut prelungirea orei de vot pentru diaspora, lucru care nu a fost acceptat.

S-a mers cam pe 30% participare la vot, e vorba de sondajele de opinie care s-au făcut. Privind organizarea, la Zurich poate au fost cozi, dar nu ştiu dacă au fost probleme deosebite.

Dacă prezenţa a fost atât de mare, lucrurile au fost mai dificile.

Ar fi trebuit să nu mai fie probleme dar era pe altă participare la vot decât a fost, a fost o participare foarte largă”, a declarat ministrul de Externe.

Întrebat dacă îşi dă demisia în urma acestor probleme de la votul din străinătate, ministrul a răspuns: „În ce priveşte demisia e o chestiune care nu ţine de mine, ţine de partid, de guvern. În condiţiile în care am dublat numărul secţiilor de votare, câte trebuia să fac? Care este vina mea?

Fiind un funcţionar public trebuie să îmi asum responsabilitatea, sunt om politic cu responsabilitate guvernamentală. Reprezint un partid care se numeşte ALDE şi guvern.

Îmi exprim foarte direct şi sincer regretul că nu şi-au putut exprima dreptul de vot şi îmi asum toată răspunderea politică pentru acest lucru”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri